Tuesday , August 3 2021

Biciclist băut, la spital în stare gravă, după ce nu s-a asigurat și a intrat într-o dubă (VIDEO)

Duminică, 13 iunie, la ora 14.09, B. Pavel, de 63 ani, din Fălticeni, în timp ce conducea autoutilitara Fiat pe b-dul Bucovina din Gura Humorului, pe banda de circulaţie nr. 2, având direcţia de deplasare centrul orașului Gura Humorului către Păltinoasa şi înainte de intersecţia cu str. Parcului a surprins şi accidentat pe D. Constantin, de 63 ani, din Gura Humorului, care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție de mers. Biciclistul nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului spre stânga pentru schimbarea benzii de circulaţie și a intrat în coliziune lateral dreapta cu autoutilitara, care circula regulamentar, după care a fost proiectat pe carosabil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, iar apoi la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul  nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate în care se afla, astfel că s-a luat legătura cu Biroul Rutier Suceava, aceştia procedând la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face biciclistul care a condus imprudent bicicleta şi nu s-a asigurat la efectuarea virajului spre stânga (este posibil ca acesta să fie sub influenţa alcoolului întrucât emana halenă alcoolică).  S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Vezi si

Comuna Dărmănești continuă să se dezvolte sub bagheta primarului Dan Chidoveț

Recent, au fost asfaltate două tronsoane de drum  în zona “Gării” și în zona “Sub …