Thursday , February 9 2023

Biciclist băut, la spital în stare gravă, după ce nu s-a asigurat și a intrat într-o dubă (VIDEO)

Duminică, 13 iunie, la ora 14.09, B. Pavel, de 63 ani, din Fălticeni, în timp ce conducea autoutilitara Fiat pe b-dul Bucovina din Gura Humorului, pe banda de circulaţie nr. 2, având direcţia de deplasare centrul orașului Gura Humorului către Păltinoasa şi înainte de intersecţia cu str. Parcului a surprins şi accidentat pe D. Constantin, de 63 ani, din Gura Humorului, care se deplasa pe bicicletă în aceeași direcție de mers. Biciclistul nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea virajului spre stânga pentru schimbarea benzii de circulaţie și a intrat în coliziune lateral dreapta cu autoutilitara, care circula regulamentar, după care a fost proiectat pe carosabil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat mai întâi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, iar apoi la Spitalul Județean Suceava.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Biciclistul  nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate în care se afla, astfel că s-a luat legătura cu Biroul Rutier Suceava, aceştia procedând la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Judeţean Suceava.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face biciclistul care a condus imprudent bicicleta şi nu s-a asigurat la efectuarea virajului spre stânga (este posibil ca acesta să fie sub influenţa alcoolului întrucât emana halenă alcoolică).  S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …