Saturday , March 25 2023

Biblioteca Bucovinei, un viitor hub pentru dezvoltarea competențelor digitale?

Consiliul Județean Suceava are în vedere reabilitarea corpului B al clădirii Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, printr-un proiect cu finanțare europeană. În acest sens, recent, a încheiat un contract cu o firmă de specialitate din municipiul Suceava în scopul prestării serviciilor de elaborare a Raportului de Audit Energetic, a Raportului de Expertiză tehnică și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție.

Faptul că este solicitat un DALI aferent obiectivului de investiții „Reabilitare clădire corp B-Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava”, iar nu un studiu de fezabilitate indică în mod clar că nu vor fi modificări și/sau extinderi de orice fel asupra clădirii respective, situată la artera rutieră principală a Sucevei.

Clădirea corpului B a fost construită în anul 1958 și mansardată în anii 2013-2014. Potrivit notei conceptuale și a celorlalte elemente din cadrul documentației, lucrările care se impun având în vedere starea clădirii sunt: eficientizare din punct de vedere energetic, reabilitare/modernizare instalație pentru producere și distribuție agent termic, realizare sistem inteligent de ventilare, reabilitare/modernizare instalații electrice, sistem de iluminat, instalare platformă de transport persoane cu disabilități locomotorii, execuție reparații interioare și exterioare, zugrăveli, tencuieli decorative. Documentația ar trebui să fie gata în 30 de zile.

Efectele pozitive ar fi, desigur în eventualitatea acceptării la finanțare a proiectului, renovarea împreună cu echiparea cu calculatoare și alte elemente tehnice în scopul transformării într-un hub pentru competențe digitale. De altfel, conform caietului de sarcini (inclusiv temei de proiectare și notei conceptuale atașate), Județul Suceava prin CJ care este în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei are intenția de a implementa proiectul „Reabilitare corp B – Biblioteca Bucovinei ,,I.G. Sbiera” Suceava”, dar și a proiectului „Renovare și echipare clădire corp B – Biblioteca Bucovinei ,,I.G. Sbiera” Suceava în scopul transformarii în hub de dezvoltare a competențelor digitale” (s.red.). Numărul estimat de utilizatori este de 80, la care se adaugă 25 de angajați ai instituției. (Dan PRICOPE)

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …