Beată praştie, tânăra Petronela din Putna s-a răsturnat cu maşina pe calea ferată

7/04/20 ora:10:48am

Luni seara, la ora 17.15, B. Petronela, de 22 ani, din comuna Putna, în timp ce conducea autoturismul marca VW, pe DN 2H, pe raza localității Putna, după o curbă la stânga, înainte de trecerea la nivel cu cale ferată, datorită faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe acostament, a lovit indicatorul rutier care semnaliza trecerea la nivel cu cale ferată și s-a răsturnat după calea ferată, în afara carosabilului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto B. Petronela, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți unde a fost diagnosticată cu: ,,traumă accident rutier, contuzie toracică abdominală”.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest la Spitalul municipal Rădăuți, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări, a rezultat că B. Petronela s-a deplasat din localitatea Putna către localitatea Marginea pentru a efectua inspecția tehnică periodică la autoturismul marca VW, având completată în acest sens declarația pe propria răspundere.

Pe parcursul deplasării, în autoturism se afla ca pasager B. Lenuța, de 16 ani, din comuna Putna. Întrucât deplasarea numitei B. Lenuța în afara locuinței nu era justificată, aceasta a fost sancționată conform prevederilor OM 3/24.03.2020 cu suma de 1.000 lei.