Monday , May 20 2024

Beat și fără permis, un tânăr a ajuns în arest după ce a fost urmărit câțiva kilometri de poliție pe tarlalele din Vicovu de Jos

Miercuri seara, la ora 19:30, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au obținut o informație cu privire la faptul că faptul că un tânăr de 23 ani din comuna Vicovu de Jos, C. Costică circulă cu un autoturism fiind în stare de ebrietate. În jurul orei 19:55, a fost identificat în trafic autoturismul marca Mercedes Benz, de culoare gri, care rula din direcția DN2E Vicovu de Jos, spre zona denumită popular „Câmp”, din localitate. Polițiștii au făcut semnalele regulamentare de oprire ale mașinii respective. Şoferul a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, iar în momentul în care agenții de poliție au coborât din autospecială și s-au îndreptat către acesta, conducătorul auto a manevrat brusc autoturismul în marșarier câțiva metri,  a schimbat direcția de mers spre dreapta și a început să ruleze în viteză pe un drum comunal neclasificat, înspre terenurile agricole.

Polițiștii l-au urmărit pe o distanță de mai mulți kilometri, C. Costică schimbând în mod repetat direcția de deplasare, ieșind de pe drumul comunal, rulând cu viteză excesivă pe mai multe drumuri de exploatare agricolă, iar apoi pe terenurile agricole arate, pe raza comunei Vicovu de Jos. Polițiștii au găsit până la urmă mașina pe partea dreaptă a unui drum comunal, la o distanță de aproximativ 50 de metri de locuința tatălui suspectului C. Costică. Mercedesul era avariat în partea din față, iar ambele plăcuțe cu numere de înmatriculare lipseau, fiind rupte.  În curtea casei erau atât șoferul fugar, cât și tatăl său, C. Costică ieșind apoi în mod repetat din curte în drumul public, manifestând un comportament agresiv, agitat, fiind în mod evident sub influența alcoolului. Întrucât C. Costică era recalcitrant, total necooperant și chiar agresiv verbal la adresa lucrătorilor de poliție, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea forțată a acestuia, pe drumul public din fața imobilului.

Încătușat, bărbatul a fost introdus în autospeciala de poliție și întrucât emana în mod evident halenă alcoolică, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest omologat, însă inițial a refuzat, dar apoi a acceptat  să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind dus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, conducătorul auto a refuzat prelevarea de mostre biologice în prezența personalului medical. Efectuându-se verificări în bazele de date s-a stabilit faptul că suspectul C. Costică nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, acesta se află în stare de recidivă postexecutorie fiind condamnat, pentru comiterea în mod repetat de infracțiuni la regimul circulației rutiere. În urma probatoriului administrat, C. Costică a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvărșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” .

Vezi si

Patru medalii de aur pt USV, la International Innovation Summit E-NNOVATE, în Polonia

În perioada 16-18 mai a.c., Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea …