Wednesday , February 8 2023

Beat și fără permis, un bărbat a provocat la Arbore un accident în urma căruia un alt șofer a fost rănit

Duminică seara, ora 18:24, în jurul orelor 18:25, S. Ştefan a condus un autoturism marca Audi pe DJ 178, în interiorul localității Arbore, având direcția de deplasare către satul Clit. Ajungând în dreptul unui imobil, bărbatul a inițiat efectuarea manevrei privind mersul cu spatele, pătrunzând pe un drum comunal neclasificat, fără a se asigura corespunzător, fiind acroșat de un autoturirsm marca Audi care circula pe DJ 178, condus M. Dumitru.

politia, masina noua Obiectiv

Ca urmare a impactului a rezultat avarierea celor două vehicule implicate, cât și vătămarea corporală a conducătorului auto M. Dumitru, acesta fiind preluat  de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță și transportat la Spitalul Rădăuți, fiindu-i stabilit diagnosticul „contuzie genunchi stâng”, rănit ușor. Imediat după producerea accidentului, S. Ştefan a părăsit locul accidentului, revenind ulterior, după sosirea lucrătorilor de poliție. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ în cazul lui M. Dumitru, iar în cazul lui S. Ştefan dispozitivul a indicat  o valoare de 0,64 mg/L alcool în aerul expirat. Procedându-se la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că S. Ştefan nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Autoturismul marca Audi aparține lui S. Adrian, fratele șoferului, iar în momentul producerii accidentului acesta se afla în  mașină, pe bancheta din partea dreapta față, încredințându-i fratelui său autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși avea cunoștințe privind faptul că acesta din urmă se afla sub influența consumului anterior de băuturi alcoolice și nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de  „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „încredințarea vehiculului unei persoane fărăr fără permis de conducere”. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …