Sunday , October 2 2022

Bazarul, Creșa și spațiile de joacă rămân închise. Accesul în parcuri și piețe alimentare, condiționat de respectarea unor reguli specifice Stării de alertă

Bazarul municipiului Suceava va rămâne închis și după data de 15 mai. O informare oficială în acest sens a fost făcută de primarul Ion Lungu care a precizat că o decizie în acest sens s-a luat la ședința din data de 14 mai a Comitetului Local pentru Situații de  Urgență. Potrivit textului din hotărârea CLSU din 14 mai, în funcție de evoluția situației epidemiologice, pe data de 1 iunie 2020 se va putea reanaliza posibilitatea începerii activității în Complexul comercial „BAZAR”.

A fost o discuție, de altfel, în sensul acesta al deschiderii sau menținerii temporare a restricțiilor asupra bazarului fie că obiectivul intră în regimul mall-urilor care potrivit legii privind starea de alertă rămân închise și după data de 15 mai. Fiind un spațiu comercial cu suprafața peste 15.000 de mp, s-a considerat că nu se poate deschide în această perioadă cât este starea de alertă neintrând sub incidența amendamentului propus în Parlament la legea privind starea de alertă. Piețele agroalimentare vor fi deschise, însă fiecare vânzător va trebui să poarte măști și mănuși de protecție iar produsele vor trebui să fie protejate cu folie transparentă.

De asemenea, parcurile și zona de agrement „Tătărași” vor fi deschise, dar locurile de joacă și activitățile sportive din zona de agrement Tătărași, precum și folosirea bărcilor va fi interzisă și după data de 15 mai. Conform aceleiași hotărâri a CLSU, va rămâne în continuare închisă și singura creșă din Municipiul Suceava. (D.P.)

 

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

No comments

  1. dar ce pana acum pietele agroalimentare au fost inchise? explica clar domnule Lungu.