Thursday , July 25 2024

Baxuri cu țigări abandonate la Izvoarele Sucevei de cărăuși surprinși de polițiștii de frontieră

Vineri, 28 iunie a.c., în jurul orei 23.00, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Izvoarele Sucevei au observat în imediata apropiere a frontierei de stat, pe direcția localității Izvoarele Sucevei, trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.
Persoanele respective au fost somate să se oprească, dar acesteanu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră folosind apoi armamentul din dotare și executând două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Cărăușii au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin.
În interiorul coletelor s-a constat că sunt țigări, fapt pentru care s-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate în transportul coletelor.
De asemenea, în cel mai scurt timp, s-a luat legătura cu autoritățile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.
În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 3.320 pachete cu  ţigări, în valoare de 38.844 lei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …