Thursday , December 1 2022

Băut, un tânăr de 23 de ani a rupt cu mașina un stâlp de electricitate și un gard. A luat amendă și pentru că nu avea certificat verde

În data de 29 octombrie, în jurul orei 22:30, F. Gheorghe, în vârstă de 23 ani, din Vicovu de Jos, a condus autoturismul marca BMW, pe DN 2H, pe direcția centrul comunei Vicovu de Jos către localitatea Bivolărie. În dreptul unei case, fiind în linie dreaptă, tânărul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă prin stânga, acroșând cu partea din dreapta față a autoturismului un stâlp de electricitate aparținând DELGAZ GRID, rupându-l, iar mai apoi a distrus un gard din beton intrând cu mașina într-o curte.  șoferul a fost găsit de polițiști la fața locului  și a recunoscut faptul că el a condus autoturismul.

politia, masina noua Obiectiv

F. Gheorghe a fost testat cu aparatul etilotest, în urma testului rezultând valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde în prezența personalului medical i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost verificat privind posesia certificatului verde, ocazie cu care s-a constatat că nu îl are, neputând justifica deplasarea, motiv pentru care a fost sancționat conform Legii 55/2020.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută și pedepssită de art. 336, alin (1) din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vicovu de Jos.

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …