Sunday , November 27 2022

Bătrânii de la Centrul Suceviţa au avut parte de o petrecere de pomină pentru a marca încheierea Sărbătorilor de Iarnă

La Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa îşi au domiciliul 42 de pensionari. Această unitate a fost deschisă în anul 2015 de Fundaţia Umanitară ADMO şi este printre puţinele unităţi de acest gen acreditate de Ministerul Muncii ca unitate de asistenţă socială  

centru sucevita - petrecere (2)

Cei 42 de pensionari care locuiesc la Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa au sărbătorit zilele trecute într-o atmosferă deosebită, administratorii acestui centru organizând pentru ei o petrecere cu urători, colindători şi meniu de sărbătoare. Toate acestea pentru a marca încheierea Săbătorilor de Iarnă.

La Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa îşi au domiciliul 42 de pensionari, această unitate fiind deschisă în anul 2015 de către Fundaţia Umanitară ADMO. “Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice Suceviţa funcţionează din anul 2015, fiind înfiinţat de Asociaţia Umanitară ADMO Marginea, ca urmare a obţinerii certificatului de acreditare emis de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale în anul 2014. Centrul îşi desfăşoară activitatea în locaţia fostului Han Suceviţa, având o capacitate de 42 de locuri şi dispunde de 21 de camere cu baie proprie, un cabinet medical, sală de mese, bucătărie, sală de socializare, sală de recuperare. Camerele sunt dotate cu mobilier nou, televizor, minifrigider şi sunt racordate la centrala termică proprie, asigurându-se astfel căldură şi apă caldă permanent. Cabinetul medical este dotat cu ecograf Doppler, electrocardiograf, fiind deservit de şapte asistente medicale şi un medic.centru sucevita - petrecere (1)

Beneficiarii centrului au trei mese calde şi două gustări zilnic, diversificate şi adecvate regimurilor alimentare impuse de medic”, ne-a relatat administratorul centrului.

Acest azil privat pentru bătrâni este printre puţinele instituţii de acest gen din judeţ autorizate şi acreditate ca unitate de asistenţă socială de către Ministerul Muncii. “In anul 2016 am beneficiat de un proiect guvernamental derulat prin Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin care am reuşit să dotăm acest centru la standardele cerute de legislaţia în vigoare, reuşind astfel să obţinem toate autorizaţiile şi avizele necesare în vederea demarării procedurii de licenţiere a serviciului social. Astfel, în luna decembrie 2017 a fost emisă licenţa de funcţionare a centrului, ceea ce pentru noi înseamnă o mare realizare. La această dată funcţionăm la capacitate maximă, avem în centru 42 de beneficiari şi o listă de aşteptare destul de numeroasă. Pentru faptul că ne-am făcut cunoscuţi atât în judetul nostru, cât şi în alte judeţe, prin serviciile şi grija faţă de beneficiarii noştri, zilnic suntem contactaţi pentru a oferi un loc în centrul nostru. Beneficiarii noştri provin din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Bucureşti, dar am fost contactaţi şi din afară, de români stabiliţi în diverse ţări şi care ar dori să se întoarcă să-şi petreacă bătrâneţile în centrul nostru”, a completat administratorul căminului.

Azilul privat de bătrâni de la Suceviţa funcţionează cu un număr de 21 de angajaţi, infirmiere, asistente medicale, asistent social, bucătari, dar şi personal au-xi­liar. Instituţia are şi trei contracte de servicii cu un medic, un psiholog şi un kinetoterapeut. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …

3 comments

  1. Felicitari! Success in munca! LA Solca a mai Rama’s caminul?

  2. Foarte frumos

  3. Felititari administratorului !