Sunday , January 29 2023

Bătrână de 89 de ani, ucisă de trăsnet

Femeia a fost surprinsă de furtuna de ieri după-amiază în grădină . Medicii sosiţi la faţa locului s-au chinuit timp de peste 40 de minute s-o resusciteze pe sărmana bătrână. Drumul de la ieşirea din Arbore spre Rădăuţi a fost blocat pentru mai bine de 30 de minute din cauza unui copac pus la pământ de vijelie. Prăpădul de ieri a inundat străzi în Rădăuţi şi două case din Marginea au fost cuprinse de flăcări după ce au fost lovite de trăsnete. Cu o zi înainte, în timpul furtunei de duminică, tot la Marginea, un copil de şase ani a fost lovit de trăsnet. Aflată lângă el, mama sa a fost şi ea trântită la pământ. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean şi sunt în afara oricărui pericol

 
furtuna [800x600]

O femeie în vârstă de 89 de ani din localitatea Arbore şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită de trăznet în timpul furtunii de ieri după-amiază. Ploaia puternică a prins-o pe bătrână în grădină. Echipajul SMURD sosit la faţa locului a încercat să o resusciteze pentru mai bine de 40 de minute dar fără succes.
Tot din cauza vijeliei puternice de ieri după-amiază a fost blocat şi drumul DN 17 A, de la ieşirea din Arbore spre Rădăuţi, din cauza unui copac pus la pământ de vântul puternic. Traficul în această zonă a fost închis pentru mai bine de jumătate de oră.
Ploaia de ieri după-amiază, chiar dacă a durat foarte puţin, a reuşit să inunde mai multe străzi din municipiul Rădăuţi. Prin unele zone, nivelul apei a ajuns până la jumătate de metru, mulţi localnici reclamând că apa le-a inundat curţile şi chiar locuinţele. Pompierii au venit cu motopompele în ajutorul localnicilor pentru a scoate apa din curţile acestora.
Furtuna de ieri a făcut ravagii şi la Marginea, unde două gospodării au fost incendiate din cauza trăznetelor. Echipaje de pompieri s-au prezentat la faţa locului pentru a stinge incendiile, asta după ce în după-amiaza de duminică, în timpul unei furtuni violente, un copil de şase ani din Marginea a fost lovit de trăsnet. Băiatul se plimba cu bicicleta, împreună cu mama sa, pe malul pârâului Suceviţa, când au fost surprinşi de furtună. La un moment dat, copilul a fost lovit de fulger, iar mama a căzut şi ea la pământ. Femeia şi-a dat seama că băiatul era inconştient şi i-a acordat primul ajutor după care a sunat la 112. Copilul împreună cu mama sa au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Suceava, băiatul având arsuri de gradul unu la mâna stângă şi are nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale. Mama s-a ales cu un traumatism la un picior în urma căzăturii. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …