Thursday , February 2 2023

Bătrână de 88 de ani lăsată să moară de frig în casa propriei fiice

O femeie de 88 de ani din cartierul sucevean Burdujeni a fost luată de fiica sa pentru a locui împreună în satul Văratec . Deși încasa banii proveniți din închirierea apartamentului, cât și pensia mamei sale, femeia și-a instalat mama în bucătăria de vară și a lăsat-o pe bătrână în frig. Comunitatea locală cunoștea drama femeii de 88 de ani, dar nimeni nu a intervenit pentru a o salva de la o moarte cumplită . Când a ajuns la spital medicii au constatat că biata bătrână era în șoc hipotermic, cu temperatura corpului de 28 de grade. Ea a murit la trei ore de la internare

 lumanare


O femeie în vârstă de 54 de ani din satul Văratec, arondat orașului Salcea, este acuzată de comunitatea din zonă, prin vocea secretarului Ionică Petraș, că și-a lăsat mama, în vârstă de 88 de ani, să moară ca un câine. “Nu știm foarte mult despre istoria acestei familii. Ei nu sunt băștinați din Văratec, familia Hanu a cumpărat casa în urmă cu aproximativ un an, după care și-a adus și mama să locuiască cu ei. Pe bătrână o țineau în frig, într-o bucătărie de vară. Vreau să înțeleagă toată lumea că nu e vina Primăriei Salcea că această femeie a murit, ea nu locuia cu forme legale în comună și drept urmare nu putea beneficia de servicii sociale acordate de Primărie. Este doar vina netrebnicii de fii-sa care a adus-o aici, a închis-o și a lăsat-o să moară ca pe un câine. Mă îngrozesc până unde am decăzut ca oameni. Copiii au ajuns să-și exploateze părinții. Nu trebuie să ne temem de o lege pentru a avea grijă de părinți sau de copii, trebuie doar să înțelegem că avem anumite responsabilități pe lumea asta”, a declarat secretarul Primăriei Salcea, Ionică Petraș.
Se pare că bătrâna a fost luată de către fiica sa din apartamentul pe care îl deține în cartierul sucevean Burdujeni, pentru a locui împreună în casa din Văratec. In timp ce fiica încasa atât banii proveniți din închirierea apartamentului, cât și pensia mamei sale, bătrâna murea încet, în fiecare zi, de frig. Totul a culminat marți dimineață, în jurul orelor 11.00, când femeia în vârstă de 54 de ani și-a găsit mama leșinată pe podeaua bucătăriei de vară în care locuia. Aceasta a sunat la 112, iar un echipaj al Ambulanței s-a deplasat la locuința din Văratec, de unde a preluat-o pe bătrână și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde medicii urgentiști au constatat că femeia avea o temperatură a corpului de numai 28 de grade, fiind în comă de gradul patru, urmând apoi o degradare neurologică și un infarct. Medicii au diagnosticat infarctul, însă nu au putut face nimic din cauza șocului hipotermic în care era pacienta. Au încercat în zadar să o încălzească și să o stabilizeze.
“Starea pacientei s-a degradat când am început să o încălzim. Totul a decurs în cascadă și din păcate nu am mai putut face nimic. Pacienta avea la internare o temperatură corporală de 28 de grade Celsius, această temperatură întâlnind-o de obicei la persoane aflate în stare de ebrietate care au petrecut noaptea în aer liber”, ne-a declarat doctorul urgentist Ionuț Bârsan.
La 3 ore de la internarea în spital, bătrâna a decedat iar medicii au anunțat politiștii despre acest caz. Acum oamenii legii fac cercetări și așteaptă concluziile medicilor legiști în urma efectuării necropsiei, iar în cazul în care rezultatele vor confirma că starea de hipotermie a dus la decesul bătrânei, se va întocmi un dosar de ucidere din culpă. Povestea bătrânei era știută de comunitatea din Văratec, dar nimeni nu a anunțat autoritățile că viața acesteia este în pericol. (Cristina RUSTI)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …

2 comments

  1. Alt caz socant din partea de Regat a judetului.

  2. Alt caz socant din partea de Regat a judetului.