Tuesday , October 19 2021

Bătrân de 88 de ani, plecat de acasă desculț și în pijama căutat o noapte întreagă prin Putna 

În data de 20 septembrie, la ora 02.26, polițiștii din Gălănești au fost sesizați prin 112 de către C. Radu din comuna Putna cu privire la faptul că o persoană a dispărut de acasă, bolnav psihic, operat la cap.

politia, masina noua Obiectiv

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că C. Ilie, în vârstă de 88 de ani, locuiește în Putna șI, luni, nora sa, a observat lipsa acestuia, fapt pentru a solicitat intervenția organelor de poliție pentru a-l căuta. Din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că bătrânul a fost supus în urmă cu 30 de ani unei operații la cap și de atunci suferă de pierderi de memorie. În ultima perioadă starea de sănătate s-a agravat, pierderile de memorie fiind mai accentuate. În trecut, C. Ilie nu a mai plecat voluntar de la domiciliu. La momentul plecării, bătrânul era îmbrăcat sumar, într-o pijama fără a avea alte obiecte vestimentare și fără încălțăminte.

Patrula din cadrul SPR 4 Gălănești, împreună cu patrula din cadrul Detașamentului de Jandarmi Rădăuți, un echipaj de jandarmi din cadrul Detașamentului Rădăuți și membri ai familiei au efectuat căutări pentru identificare bătrânului. Acesta a fost căutat pe raza comunei Putnei, în zona gării, cursului rîului Putna, zona chiliei, zona sihăstriei, zona Putnișoara, zona mănăstirii și pe raza satului Gura Putnei, rezultatul fiind negativ.

În jurul orei 05.15, proprietarul pensiunii Dana de pe raza comunei Putna a sunat la 112 sesizând faptul că în pensiunea sa a identificat o persoană în vârstă, ulterior identificată ca fiind Cîrcu Ilie. Acesta a fost predat familiei. Bătrânul nu a fost victima nici unei infracțiuni.

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …