Bătrân de 74 de ani ucis cu o lovitură de cuțit, în urma unui scandal la o crâșmă din Fălticeni

reportersite
22 aprilie 2019, 7:47

Bărbatul a fost omorât de un fălticenean de 60 de ani cu care avea ceva neînțelegeri mai vechi, de care și-au adus aminte după ce au băut mai multe rachiuri la barul «Ozana»

Vineri după-amiază, la ora 15:13, o femeie a  sesizat prin 112 faptul că la barul „Ozana” din Fălticeni, pe str. Pictor Dimitrie Hîrlescu, are loc un scandal.  La fața locului s-a deplasat patrula de siguranță publică din cadrul Poliției Fălticeni, ocazie cu care l-a identificat pe Păun Constantin, de 74 ani, localnic, ce prezenta o plagă înjunghiată în zona abdominală. De asemenea, a fost identificat și Neculai-Andronache Ionel, care a declarat că, pe fondul unui conflict cu Păun Constantin, a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe acesta.

Cercetările au fost preluate de echipa operativă din cadrul SIC, în coordonarea procurorului criminalist de  la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, ocazie cu care s-a stabilit că la vineri, în jurul orei 15:00, pe terasa barului „Ozana” din Fălticeni, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri mai vechi, inculpatul Niculae Andronache-Ionel, de 60 ani, localnic, a exercitat, cu intenție, acte de violență cu un corp tăietor-înțepător (cuțit) asupra victimei Păun Constantin (o singură lovitură în zona abdomenului), provocându-i o leziune care a condus în scurt timp la deces.

În baza probatoriului administrat, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Niculae Andronache-Ionel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,omor”. Bărbatul a fost reținut și sâmbătă a  fost prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a decis arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile pentru săvârșirea infracțiunii  de ,,omor”, inculpatul fiind introdus în Arestul I.P.J. Suceava.