Wednesday , February 21 2024

Bataile de week-end au dat iarasi de furca politistilor

De vineri p=n\ duminic\, suceveni din toate col]urile jude]ului [i-au rupt unii altora ciolanele, [i-au umflat ochii, [i-a distrus ma[inile, `n general, dup\ ce mai `nt=i s-au `mb\tat n mo[negi de peste 70 de ani se bat pentru p\m=nturi, tinerii `[i `nvine]esc ochii [i `[i distrug ma[inile unul altuia pentru chestiuni de orgoliu

{i sf=r[itul s\pt\m=nii trecute a constituit un bun prilej pentru unii suceveni s\ se `nfrunte direct, dup\ ce mai `nt=i au prins curaj, cu c=teva pahare de rachiu. Conform datelor f\cute publice de IPJ, `ncep=nd de vineri sear\ [i p=n\ duminic\, cel pu]in patru b\t\i serioase s-au produs pe raza jude]ului Suceava.
Astfel, vineri sear\, poli]i[tii Sec]iei de Poli]ie Rural\ nr. 7 M\lini, au fost sesiza]i  despre faptul c\ la Spitalul municipiului F\lticeni se afla internat Ion C., de 72 ani, din comuna Horodniceni, victim\ a unei agresiuni fizice [i diagnosticat cu, politraumatism, traumatism cerebral deschis [i fractur\ antebra] stâng.
În urma verific\rilor efectuate de poli]i[ti s-a aflat c\ `n seara zilei respective, Ion C. [i Dumitru T., de 71 ani, ambii din localitate, în timp ce se aflau pe un câmp de pe raza satului, pe fondul consumului de b\uturi alcoolice [i a unor neîn]elegeri privind posesia de teren, au avut o alterca]ie, ocazie cu care s-au lovit reciproc.
~n aceea[i zi, dup\ ora 21.00, Poli]ia municipiului Suceava a fost sesizat\ despre faptul c\ Cezar N., de 23 ani, din localitate, a fost victima unei agresiuni în zona parcului de pe strada Cuza Vod\ din cartierul Burdujeni. Poli]i[tii au stabilit c\ acesta a avut o discu]ie contradictorie cu al]i doi tineri care îi sunt vecini – Gabriel N. [i Cristian C. ~mpricina]ii [i-au adresat reciproc cuvinte jignitoare, `njuriile degener=nd `n b\taie. Pe timpul alterca]iei ce a urmat Cezar  N. a fost lovit de ceilal]i doi cu pumnii [i picioarele.
Ulterior, Cezar N. a fost transportat cu ambulan]a la Spitalul Jude]ean Suceava unde în urma investiga]iilor efectuate i  s-a stabilit diagnosticul  – plag\ prin agresiune în zona temporal\ dreapt\, nefiind internat.
Fa]\ de cele trei persoane implicate în scandal s-a luat m\sura sanc]ion\rii contraven]ionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 cu amend\ în cuantum de 400 lei fiecare.
S=mb\t\ la primele ore ale dimine]ii – dup\ ora 3.00, lucr\torii Sec]iei de Poli]ie Rural\ nr.10 Gura Humorului, au fost sesiza]i de c\tre Dumitru O., de 32 ani, din comuna Dr\goie[ti, despre faptul c\ a fost agresat de un localnic.
Poli]i[tii deplasa]i la fa]a locului au identificat victima ce prezenta mai multe leziuni în zona fe]ei [i a corpului, acesta precizând c\ Ilie P., de 30 ani, din comuna Dr\goie[ti, l-a urm\rit,  i-a spart autoturismul personal [i l-a agresat lovindu-l în repetate rânduri în zona corpului [i a fe]ei. B\rbatul a fost transportat la Spitalul Gura Humorului cu o ambulan]\ în vederea acord\rii de îngrijiri medicale, r\mânând internat\, cu diagnosticul de contuzie toracic\ [i hematom ochi stâng.
Din verific\rile efectuate s-a stabilit faptul c\ `n noaptea cu pricina, în jurul orelor 00.30, Dumitru O. a avut o alterca]ie verbal\ cu Ilie P., administratorul unui bar din satul Dr\goie[ti, unde consumaser\ `mpreun\ b\uturi alcoolice.
Pe la ora 3.00, acesta a mers la locuin]a tat\lui agresorului,  pentru a-i povesti alterca]ia în care fusese implicat, f\r\ s\[i dea seama c\ era  urm\rit de Ilie P. care, împreun\ cu un prieten, au avariat caroseria [i au spart toate geamurile [i cele dou\ faruri ale autoturismului lui Dumitru O. Mai apoi, cei doi l-au b\tut m\r pe Dumitru O.,cauzându-i importante leziuni corporale. Cercet\rile sunt continuate de c\tre lucr\torii Sec]iei 10 Poli]ie Rural\ P\ltinoasa, urmând a fi dispuse m\surile procedurale ce se impun.
S=mb\t\ dup\ amiaz\, Poli]ia ora[ului Vicovu de Sus  a fost sesizat\ prin 112 despre faptul c\ Vasile I., de 31 de ani, localnic, a provocat scandal  cu v\rul s\u Nicolae C., de  44 ani din localitate.
Cu ocazia verific\rilor efectuate de poli]i[ti s-a stabilit c\, în jurul orei  13.50, Vasile I., în timp ce se afla în curtea sa, i-a observat pe Nicolae C. [i fiul acestuia Vasile C., de  22 de ani, din localitate, în timp ce îi demontau o plas\ de gard ce împrejmuie[te locuin]a sa.
Între ace[tia au avut loc mai multe discu]ii contradictorii, iar la un moment dat Nicolae I. a fost lovit de  Nicolae C. cu o rang\ peste mâna dreapt\. {i `n acest caz s-a `ntocmit dosar penal sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunilor de lovire, amenin]are [i furt. (N. R.)

Vezi si

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost …

No comments

  1. Dupa cum vedeti , infractiunile cu violenta din zona rurala devin din ce in ce mai dese . Nimeni dintre politicieni nu reactineaza la acest fenomen care prin proliferarea lui va duce la transformarea societatii intr-un camp de batalie . Acest fenomen a fost tinut sub control cu mare greutate in perioada de dinainte de *89 dar dupa revolutie nimeni nu mai controleaza nimic . Invatamantul este la pamant – ce educatie sa faci cu indivizi care activeaza in corpul profesoral si care au aceleasi apucaturi ! ? – politia se ascunde cand aude de conflicte si n-are autoritate iar nu in ultimul rand , in penitenciare exista un regim de tip hotelier care nu descurajeaza infractorii .