Tuesday , March 5 2024

UPDATE 2: Băsescu spune că lucrările la podul de la Dorneşti vor fi gata în 15 noiembrie

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat, marţi, lucrările de reparare a podului peste râul Suceava de pe DN17A Siret-Rădăuţi, în localitatea suceveană Dorneşti, care a fost distrus de inundaţiile din luna iunie, apreciind că acesta va fi redat circulaţiei la jumătatea lunii noiembrie.
Băsescu a inspectat stadiul lucrărilor la fiecare pilon al podului, s-a interesat de materialele folosite şi de modul în care va fi instalată structura metalică în locul platformei prăbuşite.
Preşedintele a spus că are încredere în firma de construcţii care lucrează la refacerea acestui pod, spunând că tot aceasta a lucrat şi la podul din localitatea buzoiană Mărăcineni.
Preşedintele, care s-a aflat, marţi, pentru a cincea oară la podul de la Dorneşti, le-a transmis constructorilor că va mai veni în vizită.
Şeful statului a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, despre linia ferată afectată între localităţile Suceava şi Dorneşti, Flutur arătând că se întârzie nepermis de mult începerea lucrărilor, în condiţiile în care au fost alocate fonduri. Preşedintele CJ a arătat că situaţia este determinată de procedurile greoaie de atribuire a lucrărilor.
Potrivit lui Flutur, lucrările de reparaţii la linia ferată dintre Suceava şi Dorneşti sunt importante şi pentru faptul că aceasta face legătura cu Ucraina.
Înainte de a se urca în elicopter pentru a pleca de la Dorneşti, preşedintele Traian Băsescu a discutat cu câţiva localnici, pe care i-a asigurat că podul rutier va fi dat în funcţiune la 15 noiembrie.
În cursul după-amiezii, preşedintele Băsescu va merge şi la digul aflat în construcţie la Rotunda-Buruieneşti, în judeţul Neamţ, precum şi la digul aflat în construcţie în localitatea Săuceşti din judeţul Bacău.
În comuna Dorneşti au fost afectate în urma inundaţiilor 330 de case, iar 37 de locuinţe trebuie reconstruite. Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
“Nu situaţia ţării e dramatică,ci a fondului de pensii,ticăloşii care au cumpărat voturi ţipă”
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, azi, la Dorneşti, că nu situaţia ţării este dramatică, şi cea a fondului de pensii, pentru că “un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă”, spunând că “ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile ţipă acum”.

Întrebat de ziarişti dacă situaţia ţării este atât de damatică, aşa cum a afirmat cu o zi în urmă, Băsescu a răspuns: “Situaţia ţării nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă”.
Întrebat, de asemenea, care este soluţia, şeful statului a spus: “Aducem bani din altă parte”.
Fiind întrebat dacă banii vor fi luaţi tot de la FMI, preşedintele le-a răspuns jurnaliştilor: “Vedem. Variantele sunt multe. Când aplaudaţi când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era preşedintele, că nu vrea mărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă”.
Răspunzând întrebării dacă noii miniştri vor avea capacitatea să colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Băsescu a spus că nu este vorba despre colectare, ci despre resurse financiare.
“Cert este că exact ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiiile acum ţipă. Şi dintre oamenii politici, şi din presă”, a spus preşedintele.
Întrebat dacă se referă la reprezentanţii PSD, Băsescu a spus că nu se referă numai la PSD, pentru că social-democraţii doar au susţinut în Parlament dublarea pensiilor.
La remarca unui jurnalist că PNL a pierdut alegerile, Băsescu a spus: “Nu suficient faţă de ticăloşiile făcute cu bugetul ţării în 2007 şi 2008”.
Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, luni dimineaţă, şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, că trebuie văzut cât de mult se va mai cheltui pentru costuri sociale, România având un deficit de aproape 3 miliarde de euro, “ceea ce este dramatic” şi că trebuie reduse “toate bugetele”.
“Trebuie să vedem cât de mult vom continua să cheltuim pentru costuri sociale. Avem un deficit de aproape 3 miliarde euro, ceea ce este dramatic. Trebuie să reducem toate bugetele”, a afirmat Traian Băsescu, potrivit unei înregistrări difuzate de Realitatea Tv.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 12 august, la RRA, că introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o soluţie, opinând că “orice trăitor într-o ţară este dator un impozit”.
Şeful statului a atras atenţia că, în 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde euro.
“Deficitul fondului de pensii pentru anul viitor este 3,6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă valoarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă”, spunea Băsescu. (Mediafax)

Băsescu a ajuns la Dorneşti, unde s-a intersat de stadiul reconstrucţiei caselor distruse de ape
Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, marţi, în localitatea suceveană Dorneşti, grav afectată de inundaţiile din această vară, el interesându-se de stadiul lucrărilor de reconstrucţie a locuinţelor distruse de viituri.

Şeful statului a ajuns la Dorneşti în jurul orei 12.40, cu un elicopter, fiind întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur şi de prefectul Soprin Popescu.
Preşedintele s-a interesat de stadiul lucrărilor de reconstrucţie a caselor distruse de viituri, urmând să meargă la podul peste râul Suceava de pe DN17A Siret-Rădăuţi, în localitatea suceveană Dorneşti, afectat de inundaţiile din luna iulie.
În cursul după-amiezii, preşedintele Băsescu ar urma să ajungă şi la digul aflat în construcţie la Rotunda-Buruieneşti, în judeţul Neamţ, precum şi la digul aflat în construcţie în localitatea Săuceşti din judeţul Bacău, transmite Mediafax.
Preşedintele Traian Băsescu a inspectat şi în 19 august lucrările de reconstrucţie a podului peste râul Suceava de pe DN17A Siret-Rădăuţi, în localitatea suceveană Dorneşti, afectat de inundaţiile din luna iulie, apreciind că soluţia tehnică este bună, similară cu cea de la Mărăcineni. De asemenea, preşedintele a vizitat atunci şi prima casă refăcută în totalitate în comuna Dorneşti. Şeful statului s-a mai aflat în această localitate şi în 8 iulie.
În comuna Dorneşti au fost afectate în urma inundaţiilor 330 de case, iar 37 de locuinţe trebuie reconstruite. Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Vezi si

793 de absenți la Proba obligatorie de la simularea examenului de Bacalaureat 2024

Simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 a continuat, marți, cu proba la …