Sunday , September 25 2022

“Basarabia salută Bucovina”: Târg al meșterilor populari din Moldova, teatru și un concert extraordinar Eugen Doga și ”Frații Advahov”, la Cetate

În perioada 19-21 august,  la Suceava se desfășoară un eveniment de promovare culturală a Republicii Moldova, în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Județean Suceava, proiect intitulat “Basarabia salută Bucovina”.

Pe parcursul acestor zile, sunt programate mai multe evenimente de promovare culturală a Basarabiei, oferind sucevenilor și turiștilor aflați în zonă oportunitatea de a cunoaște tezaurul cultural al Republicii Moldova.

Manifestările au debutat vineri, la Muzeul Satului Bucovinean, unde timp de trei zile are loc ”Târgul meșterilor din Republica Moldova”. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, prezent la deschiderea acestui târg, a anunțat că sunt prezenți peste 40 de meșteri populari, din toate zonele Republicii Moldova, care-și prezintă ”zestrea” cu care au venit din Moldova.

Vicepreședintele Niculai Barbă a mai anunțat că în cadrul acestui proiect este programată sâmbătă, de la ora 19.00, la Teatrul  Municipal ”Matei Vișniec”, piesa ”Fără pijamale”, a Teatrului National Satiricus Ion Luca Caragiale Chișinău, o spumoasă și savuroasă comedie după Mawby Green și Ed Feilbert.

Duminică, între orele 19.00 și 21.00, la Cetatea de Scaun va avea loc un spectacol extraordinar Eugen Doga și Orchestra Municipală de muzică populară ”Frații Advahov” din Chișinău, intrarea la acest spectacol fiind gratuită.

Proiectul ”Basarabia salută Bucovina„ este implementat de Consiliul Județean Suceava, în parteneriat cu municipiul Suceava, municipiul Chișinău, orașul Cricova, raionul Soroca, raionul Sîngerei, raionul Rîșcani, raionul Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina. Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. (O.S.)

 

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …