Saturday , December 3 2022

Bărbatul din Vulturești care și-a omorât soția după ce a găsit-o în casa unui vecin a fost trimis în judecată

Un bărbat de 46 de ani, din Vulturești, a fost trimis în judecată pentru violență în familie raportat la infracțiunea de omor. Acesta este acuzat că și-a omorât soția în bătaie după ce femeia a plecat de acasă și a dormit la un vecinparchet

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Petru Dumitriu, de 46 de ani, din comuna Vulturești, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie raportat la infracțiunea de omor.

Anchetatorii au stabilit că victima, Florina Dumitriu, de 41 de ani, era căsătorită cu inculpatul Petru Dumitriu și aveau împreună trei copii. Din relații anterioare, femeia mai avea încă patru copii.

De mai mulți ani cei doi soți s-au obișnuit să consume cantități mari de băuturi alcoolice, fie împreună cu alte persoane din localitatea de domiciliu, fie singuri, iar din acest motiv relațiile dintre ei s-au deteriorat. Procurorii au concluzionat că cei doi soți își neglijau gospodăria, precum și copiii, de asemenea pe fondul stării de ebrietate între aceștia au avut loc nenumărate altercații și incidente violente – parte din aceste incidente au fost aduse și la cunoștința polițiștilor, au fost declanșate anchete penale, dar nici victima și nici inculpatul nu au schimbat nimic în comportamentul lor.

În seara de 4 decembrie 2017, în jurul orei 19.00, în timp ce inculpatul era la muncă, Florina Dumitriu a observat în curtea gospodăriei sale pe martorul F.M. și l-a întrebat pe acesta dacă o primește în casa lui pentru câteva zile deoarece a fost din nou bătută de soțul ei. Femeia a mers la locuința bărbatului, aducând o sticlă de vin și o sticlă de rom, au consumat împreună băuturile alcoolice, iar după ora 22.00 s-au culcat.

În cursul serii de 4 decembrie 2017, inculpatul s-a întors la domiciliu, a observat că soția sa nu este acasă, s-a ocupat de copii, după care s-a culcat, convins că soția sa este în compania unui alt bărbat. În dimineața de 5 decembrie 2017, în jurul orei 04.30 – 05.00, acesta a plecat de acasă să o caute pe soția sa.

Inculpatul s-a dus la locuința martorului F.M., aflată la circa 100 de metri distanță de casa sa, a pătruns în interior și a constatat că soția lui se află ascunsă sub un pat. Petru Dumitriu a început să o înjure pe femeie, a tras-o de păr, după care a început să o lovească de nenumărate ori cu putere cu pumnii și picioarele în diverse zone anatomice, a prins-o de păr și a lovit-o cu fruntea de podea. Martorul i-a cerut de mai multe ori inculpatului să înceteze această agresiune, fără însă a interveni în vreun fel de teamă să nu fie la rândul său bătut. Petru Dumitriu și-a bătut nevasta timp de circa 10 – 15 minute.

Apoi inculpatul i-a cerut martorului F.M. să îl ajute să o ducă pe femeie spre locuința lui, acesta a acceptat, a luat un cearceaf, amândoi au pus victima în cearceaf și au dus-o spre locuința inculpatului. În timpul acestor manevre, martorul și-a dat seama că femeia a murit, astfel că l-a lăsat pe Petru Dumitriu în drum cu soția lui, iar el s-a deplasat la un magazin mixt din apropiere spunând persoanelor aflate acolo faptul că Florina Dumitriu a murit. Cadavrul femeii a fost lăsat chiar în mijlocul drumului, la o distanță de circa cinci metri de intrarea în locuință.

Ulterior au fost anunțați și polițiștii din localitate, aceștia deplasându-se la fața locului și constatând că victima este moartă pe respectivul drum public, la mică distanță de locuința sa.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava, moartea Florinei Dumitriu a fost violentă și s-a produs din cauza insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă leziunilor meningo-cerebrale produse printr-un traumatism cranio-cerebral în cadrul unui politraumatism. Politraumatismul s-a putut produce prin loviri cu sau de corpuri dure. Analizele toxicologice au pus în evidență o alcoolemie de 1 grame ‰ și o alcoolurie de 1,65 grame ‰.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …