Friday , December 9 2022

Bărbat trimis în judecată după ce l-a omorât în bătaie pe amantul concubinei sale

Un bărbat de 43 de ani, din Adâncata, a fost trimis în judecată pentru omor. El este acuzat că l-a omorât în bătaie pe amantul concubinei sale, după ce acesta din urmă s-a sărutat cu femeia chiar în faţa agresoruluiparchet

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Mihăiţă Airinei, de 43 de ani, din comuna Adâncata, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Anchetatorii au stabilit că Ioan Ilaş, victima de 53 de ani, nu era căsătorit şi locuia singur pe raza comunei Adâncata, având  relaţii apropiate de prietenie cu Ancuţa – Maria Olar. Ioan Ilaş era prieten cu inculpatul Mihăiţă Airinei, pe care îl vizita destul de des şi cu care obişnuia să consume băuturi alcoolice.

În a doua jumătate a anului 2017, Ancuţa Maria Olar s-a mutat la locuinţa lui Airinei, deoarece casa în care locuia era într-o stare avansată de degradare şi nu era încălzită. Din acel moment, între inculpat şi Ancuţa Maria Olar s-a înfiripat o relaţie de prietenie, cei doi întreţinând relaţii sexuale.

În după-amiaza zilei de 2 decembrie 2017, pe la ora 17.30, Ioan Ilaş a mers la locuinţa inculpatului Mihăiţă Airinei, unde se afla şi Ancuţa Maria Olar, cu intenţia de a socializa şi de a consuma băuturi alcoolice. Victima a adus o sticlă de doi litri cu vin, iar cei trei au consumat băutura adusă de Ioan Ilaş, precum şi o cantitate apreciabilă de bere.

După un timp, Ancuţa Maria Olar s-a sărutat cu Ioan Ilaş, moment în care inculpatul a devenit violent, irascibil şi a început să aibă manifestări de gelozie. Acesta a făcut o criză de nervi, a strigat către bărbatul de 53 de ani să părăsească locuinţa, după care s-a năpustit asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii şi picioarele peste corp, dar şi în zona capului. Inculpatul Mihăiţă Airinei a aruncat victima în afara casei, pe geamul de la bucătărie. Ioan Ilaş s-a ridicat cu greu de la pământ şi s-a întors în locuinţa agresorului, într-un dormitor de lângă bucătărie. Aici, inculpatul s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi picioarele, doborându-l la pământ. Inculpatul l-a lovit haotic şi cu putere cu pumnii şi picioarele peste corp, însă în special în zona capului, a feţei. De asemenea, Airinei a folosit şi un prelungitor, cu care a lovit victima peste corp cu putere şi la un moment dat a înfăşurat cablul după gâtul lui Ioan Ilaş, încercând să îl ştranguleze. La scurt timp acesta a decedat.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unui traumatism cranio-cerebral acut cu fractură de calotă şi bază craniană şi hemoragie meningo-cerebrală, agravat de consumul excesiv de alcool.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Dănuţ ZUZEAC)

 

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …