Wednesday , February 1 2023

Bărbat fără permis corespunzător, prins la volanul unei autoutilitare fără ITP și RCA, încărcată cu lemn pentru care nu avea acte

Vineri seara, la ora 17:40, un echipaj din cadrul SPR 7 Mălini  fiind în serviciu de patrulare pe raza satului Bogata, comuna Baia,  a oprit pentru control, în fața școlii Bogata, autoutilitara marca MAN condusă de P. I., de 39 ani, localnic.

Bărbatul respectiv deține permis de conducere valabil pentru categoria B,  iar pentru a conduce autoutilitara susmenționată îi este necesară categoria C, întrucât vehiculul are o masă totală maximă autorizată de peste 3.500 kg. Acest aspect a fost confirmat și prin interogarea bazelor de date ale Poliției Române. Cu ocazia controlului documentelor s-a stabilit faptul că autoutilitara avea ITP expirat și nu deținea o poliță RCA valabilă fiindu-i reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare. De asemenea susnumitul transporta material lemnos, respectiv buștean esență rășinoase, declarând verbal că nu deține documente legale întrucât l-a avut depozitat pe raza sat Bogata din anul 2019.

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, care au inventariat materialul lemnos rezultând cantitatea de 9,82 metri cubi buștean rășinoase în valoare de 2.241 lei, care a fost confiscat și dat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal   pentru săvârșirea infracțiunii de  „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …