Saturday , February 4 2023

Bărbat din Vatra Dornei, reținut după ce a fost prins băut și fără permis la volanul unui BMW care nu avea RCA și ITP

Miercuri seara, la orele 17:45, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, a oprit pentru control un autoturismul marca BMW care circula pe strada Calea Transilvaniei, municipiul Vatra Dornei.

politia, masina noua Obiectiv

Autoturismul în cauză era condus de P. Adi, din municipiul Vatra Dornei, care a declarat verbal că nu are asupra sa documentele personale și ale autoturismului. Cu ocazia interogării bazei de date Is-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. Întrucât emana halenă alcoolică, numitul P. Adi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia verificării în baza de date s-a constatat că BMW-ul are ITP-UL expirat din data de 03.04.2020 și nu are o asigurare obligatorie RCA valabilă, iar proprietarul figurează ca fiind un bărbat din județul Cluj. De asemenea s-a stabilit faptul că autoturismul aparține în prezent prietenei șoferului prins la Vatra Dornei, care i-a încredințat acestuia autoturismul spre a fi condus.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, începându-se urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere”.

S-a dispus reținerea suspectului P. Adi, pe o durată de 24 de ore, iar aseară acesta urma să fie  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …