Sunday , February 5 2023

Bărbat din Slatina, arestat  după ce a amenințat doi polițiști cu o drujbă pornită și turată

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă faţă de un bărbat de 28 de ani, din comuna Slatina, care a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj.

Individul este acuzat că  la data de 08 decembrie, în jurul orei 18:30, a ameninţat cu moartea, având asupra sa o drujbă pornită şi turată, doi lucrători de poliţie, în timp ce oamenii legii se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi asigurau intervenţia la evenimentele sesizate pe raza lor de competenţă. În data de 10 decembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Bărbatul respectiv a fost implicat într-un scandal care a avut loc joi, 8 decembrie, în satul Slatina. În jurul orelor 18:30,  Secția de Poliție Rurală nr.7 Mălini a fost sesizată prin intermediul 112 de către un bărbat din Slatina că are loc o agresiune. La fața locului a fost găsit un bărbat din localitate, care le-a declarat polițiștilor că, în timp ce se deplasa pe drumul județean D.J.209 A Slatina către domiciliu, la ieșirea dintr-un bar ar fi fost agresat de mai multe persoane.

În timp ce polițiștii discutau cu bărbatul lovit, încercând să identifice și potențiali martori ai evenimentului, pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, și-au făcut apariția două autoturisme din care au coborât mai multe persoane, care anterior l-ar fi agresat pe reclamant și care au început să-i adreseze amenințări, având un comportament incisiv și recalcitrant.

Polițiștii i-au somat verbal cu privire la posibilitatea folosirii armamentului din dotare. A fost solicitat sprijin suplimentar al patrulelor din zonă, dar și din partea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale IPJ Suceava, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările în cauză au fost continuate de polițiștii Poliției Muncipiului Fălticeni, fiind documentată activitatea infracțională și administrat material probator, iar vineri, 9 decembrie, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a 4 bărbați implicați, cu vârste cuprinse între 24 și 39 ani, toți din comuna Slatina. Cei 4 suspecți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …