Wednesday , November 30 2022

Bărbat din Neamț, băgat în arest după ce a fost prins conducând băut și fără permis un moped prin Şaru Dornei

Luni, 19 iulie, orele 17:45, echipajul de poliție din cadrul  Secției de poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei în timp ce se deplasa pe D.C. Sărișoru Mare, zona denumită Sărișoru Mic, pe raza comunei Şaru Dornei, a oprit pentru control mopedul marca Honda, ce se deplasa din direcția Şaru Dornei către Sărișoru Mic, iar cu ocazia legitimării am stabilit că era condus de numitul N. Ovidiu, de 37 ani, din comuna Piatra Şoimului, jud. Neamț căruia i-a fost solicitate documentele personale și ale mopedului condus.

Întrucât conducătorul mopedului nu a prezentat documentele solicitate afirmând că nu posedă permis de conducere, s-a procedat la verificarea în bazele de date, ocazie cu care am stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici-o categorie auto.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, a reieșit o valoare de 1,03mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană  fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană  care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge”.

Cel în cauză a  fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, iar urma să fie prezentat la parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru luarea unei măsuri preventive asupra acestuia.

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …