Bărbat din Moara, reținut după ce, beat fiind, a intrat cu mașina într-un autoturism oprit, la Galeria Mall

26/02/20 ora:4:41am

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată luni la prânz prin 112 despre faptul că pe bulevardul Sofia Vicovenca în fața Galeria Mall a avut loc un accident rutier soldat cu pa­gube materiale, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii i-au găsit la fața locului pe cei doi conducători auto. Vasile B., de 44 de ani, din Pașcani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Radu Ş., de 45 de ani, din Moara, a fost testat și el, rezultatul fiind 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Ju­de­țean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Din discuțiile purtate cu cei doi conducători auto anchetatorii au stabilit faptul că Radu Ş., conducând autoturismul Opel Agila din direcția Moara spre Metro, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul VW Caddy care circula pe b-dul Sofia Vicoveanca dinspre Fălticeni și era oprit pentru a acorda prioritate autoturismului mai sus menționat.

Radu Ş. a fost reținut 24 de ore începând cu 24 fecbruarie, ora 20.30 și a fost introdus în Arestul IPJ Su­ceava, iar pe numele lui polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”. (O.S.)