Monday , December 5 2022

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un autoturism Ford Focus, care se deplasa pe raza comunei Bilca pe drumul public DJ 178 C, din direcția Bilca spre Frătăuții Noi. Mașina era condusă de Militon B., din Bilca, posesor al unui de conducere emis de autoritățile din Italia.

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, individul a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologic

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Miercuri, 20 octombrie, având în vedere nivelul alcoolemiei în sânge (proba I – 3,36 mg/l și respectiv proba II – 3,13 mg/l alcool pur în sânge) pe care suspectul o avea la momentul recoltării probelor biologice de sânge, ulterior depistării în trafic  precum și pericolul social concret reprezentat în aceste condiții pentru siguranța participanților la traficul rutier, față de Militon B.  s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore.

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …