Alte stiri
Fosta șefă a Secției de Oncologie, condamnată la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare
acum 5 hours
Conducerea DSP face apel la populaţie să nu consume conserve preparate în gospodărie cu capacul borcanului bombat. In cursul anului trecut, în judeţ au fost confirmate două cazuri de botulism
Direcţia de Sănătate Publică Suceava a confirmat în cursul zilei de ieri, marţi 20 mai, existenţa unui caz de botulim. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani din zona Liteni, iar în prezent se află internat la un spital din Iaşi, în stare gravă. “Acesta a declarat că a consumat conservă de peşte preparată în gospodărie. A avut în primă fază cinci borcane, mâncând din cel din urmă, deşi a simţit că are gustul schimbat faţă de restul”, am aflat de la inspectorul Dan Popescu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.
Bărbatul a fost internat pe data de 13 mai la Spitalul Judeţean Suceava, urmând ca pe data de 16 mai să fie transferat la o unitate spitalicească din Iaşi, iar în prezent starea lui este gravă, fiind întubat.
Botulismul este o afecţiune rară, de o gravitate considerabilă cauzată de o toxină ce este produsă de bacteria Clostridium. Semnele şi simptomele botulismului transmis prin intermediul alimentelor debutează după 12-36 de ore de la consum. Printre simptome se numără dificultatea la vorbit sau înghiţit, vedere dublăm probleme ale respiraţiei, vomă, ameţeli şi crampe abdominale. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică face un apel la populaţie că fie foarte atentă în ceea ce priveşte consumul conservelor preparate în casă, deoarece alimentele posibile de infecţie sunt de obicei cele conservate. In cursul anului trecut, la nivelul judeţului Suceava au fost confirmate două cazuri de botulism, pacientele consumând conserve de ciuperci preparate în gospodăria proprie. (Cristina RUSTI)
Tags botulism imbolnavire spital
Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret au organizat pe raza de competență …