Monday , December 5 2022

Bărbat de 54 de ani din Grănicești, băgat în arest după ce a fost prins la Vatra Dornei cu Mercedesul plin cu țigări de contrabandă

Luni, 12 iulie, în jurul orei 12.45, un echipaj de poliție rutieră, acționând în cadrul unei acțiuni organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, pe strada Podu Verde din municipiu, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui autoturism Mercedes.

După verificarea documentelor prezentate de conducătorul auto, s-a constatat că acesta este un bărbat de 54 de ani din comuna Grănicești, județul Suceava. Verificând autoturismul, s-a constatat că bărbatul transporta mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Mașina a fost transportată la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită, în interiorul acestuia fiind identificate disimulate, dar și pe bancheta din spate a vehiculului, 49.780 bucăți țigări (2.489 pachete de țigarete) de proveniență extracomunitară, cu o valoare de cca. 27.500 lei.

Cauza a fost preluată spre soluționare de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.  Autoturismul în valoare de cca. 5000 euro a fost indisponibilizat.

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Vezi si

Situația răniților în explozia de la Burdujeni

Un bărbat, cu arsuri pe 80% din corp, a fost aruncat de suflul exploziei de …