Friday , December 2 2022

Bărbat de 53 de ani, mort după ce a fost lovit de un brad pe care-l tăia

Luni, 26 septembrie, în jurul orei 12.00,  în zona împădurită din satul Mănăstirea Humorului, unde are exploatare forestieră societatea comercială Diman SRL, a avut loc un accident de muncă în urma căruia un bărbat de 53 de ani a murit.

Confom polițiștilor deplasați la fața locului, C. Florin, B. Mihai și B. Radu, angajați ai societății respective, tăiau un brad, iar B. Radu,  de 53 ani , în timp ce manevra o drujbă a fost surprins de căderea unei bucăți din vârful arborelui, care l-a lovit în plin.

Echipajul de pe ambulanța sosită la fața locului a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare a bărbatului de 53 ani, declarând până la urmă decesul acestuia.

În apropierea cadavrului, polițiștii au găsit un motofierestăru, precum și o cască de protecție de culoare roșie, care au fost ridicate.

Despre eveniment a fost înștiințat Inspectoratul Teritorial de Muncă, la fața locului deplasându-se un lucrător din cadrul acestei instituții.

Cadavrul lui B. Radu a fost depus la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ucidere din culpă”,, “neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și “nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.,  (O.S.)

Vezi si

Filtre rutiere și controale făcute de polițiști în pub-uri și săli de jocuri din Vicovu de Sus

Având în vedere evoluţia situaţiei operative  la nivelul zonei de competență a Poliției Orașului Vicovu …