Sunday , July 21 2024

Bărbat de 38 de ani, muncitor pe șantierul blocurilor ”Avanera”, mort după ce s-a electrocutat la o pompă de apă

Luni după-amiază, la ora 16.18, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin  112 de către un inginer de la S.C. Trutzi Construct S.R.L. despre faptul că, în jurul orei 16.00, un angajat al a societății s-a electrocutat pe șantierul complexului imobiliar ”Avanera”, din spatele Stadionului Areni din Suceava.

Complexul imobiliar ”Avanera” este situat pe str. Universității, în prezent desfășurându-se lucrări de consolidare la blocul nr. 2, imobil cu peste 10 etaje construite, parter, demisol și subsol. Luni, în jurul orei 16.00, A. Darius, de 38 ani, din Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la societatea menționată, acolo unde lucra de aproximativ 1 an și jumătate, a coborât singur în zona subsolului, având intenția de a acționa asupra unei pompe de apă aflată în funcțiune în exteriorul clădirii, aceasta având rolul de a colecta apa pluvială adunată în exteriorul bazei construcției, apa în acel loc având adâncimea de aproximativ 40 cm. În momentul în care bărbatul  a pus mâna pe pompa aflată în funcțiune în apă s-a electrocutat, a căzut în apă și a rămas fără semne vitale în poziție orizontală, orientat cu fața în jos.

După câteva momente a fost observat de către un coleg care a anunțat alți muncitori despre cele observate, iar împreună au coborât la colegul lor A, Darius, sesizând în același timp cele întâmplate prin 112.

Angajații societății au deconectat pompa, iar apoi l-au scos din apă pe coelgul lor, așezându-l pe pardoseala din beton a subsolului, aflată în apropiere, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului ambulanțier care au preluat și continuat manevrele procedurale, ulterior fiind declarat  decesul muncitorului.

A fost efectuată cercetarea la fața locului cu privire la toate aspectele de interes în cauză în vederea identificării elementelor care au condus la decesul lui A. Darius, acesta fiind echipat corespunzător și prezentând urme specifice electrocutării, fiind observate arsuri la mâna dreapta și în zona pectoralului stâng.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor  de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. (O.S.)

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …