Sunday , September 25 2022

Barbat cu arsuri pe 45% din corp, în urma unui incendiu la o casă din Panaci

Luni după amiază, puțin după ora 16.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că în  comuna Panaci, sat Coverca, locul Buciniș, arde o persoană în casă. În urma verificărilor s-a stabilit că E. Chifu, de 58 de ani, din comuna Panaci, deține în locul numit Buciniș, o locuință construită din lemn, cu două nivele, unde locuiește singur. El se afla singur în imobilul respectiv când la etajul locuinței s-a produs un incendiu, care a fot observat de vecinul acestuia B. Ioan. Acesta s-a deplasat la etajul imobilului și l-a găsit pe C. Eugen căzut în bucătărie, l-a scos din imobil și i-a acordat primul autor.

Ulterior, la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a preluat victima, precum și Pompierii Militari din cadrul Detașamentului Vatra Dornei cu 2 autospeciale cu apă, care au localizat și stins incendiul, fără ca acesta să se extindă sau să pună în pericol alte bunuri. De asemenea, au stabilit ca și cauză probabilă a incendiului neglijența proprietarului, respectiv jar căzut din soba amplasată în bucătăria de la etajul locuinței, iar primul material combustibil care s-a aprins fiind lada cu lemne din fața sobei.

În urma incendiului a fost distrusă bucătăria respectivă, cu o suprafață de circa 20 mp., iar  în urma intervenției au fost afectate celelalte  încăperi.

C. Eugen a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit diagnosticul: „arsuri grad II – III membre inferioare, ambele mâini și facies parțial; arsură pe o suprafață de aproximativ 45% din corp.

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …