Tuesday , September 27 2022

Bărbat băgat în arest după ce a fost prins la Vatra Dornei transportând țigări de contrabandă de peste 100.000 de lei

Luni, 19 aprilie, în jurul orei 15:25, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Vatra Dornei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe str. Argestru din Vatra Dornei, un autoturism condus de către un bărbat de 34 ani din comuna Balșa, județul Hunedoara.

Întrucât cu ocazia verificării autoturismului s-a constat că în interior se aflau mai multe cutii din carton despre care șoferul nu a putut da explicații cu privire la proveniența acestora, s-a procedat la conducerea persoanei în cauză și autoturismului la sediul subunității.  În urma examinării autoturismului în prezența a doi martori asistenți, în interior, respectiv în partea din spate, precum și în portbagaj, s-au identificat 15 cutii din carton (baxuri) cu 7.500 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, cu o valoare de piață de 103.749 lei. În total, în urma inventarierii a fost identificată cantitatea de 150.000 bucăți țigarete de contrabandă.

S-a procedat la ridicarea și confiscarea întregii cantități de țigări de proveniență extracomunitară, iar față de bărbatul de 34 de ani s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive. În cauză s-a întocmit  dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”contrabandă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

“Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii acționând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigărilor de contrabandă cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …