Tuesday , December 5 2023

Bărbat arestat pentru trafic de cannabis. Poliția a confiscat droguri în valoare de 600.000 de lei

La data de 9 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au prins în flagrant delict la Fălticeni un bărbat bănuit de trafic de droguri de risc, iar acesta a fost ieri arestat preventiv. Oamenii legii au confiscat 20 kg de cannabis, în valoare de 600.000 lei.

Acesta avea asupra sa un colet ce conținea 9,9 kilograme de cannabis, droguri cu privire la care există bănuiala rezonabilă că au fost expediate din Spania.

Polițiștii au ridicat și indisponibilizat, în urma perchezițiilor, 20 de kilograme de cannabis, având o valoare estimativă de piață de 600.000 de lei. De asemenea, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate un dispozitiv folosit pentru mărunțirea drogurilor, înscrisuri și sisteme informatice care interesează cauza.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, fără drept, în modalitățile transportul și deținerea, de droguri de risc, fără drept.

Ulterior, la data de 10 februarie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a bărbatului, propunere admisă la aceeași dată.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (O.S.)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …