Thursday , October 6 2022

Banii prevăzuți pentru roata panoramică vor fi alocați de Primărie pentru materiale de protecție la Spitalul Județean

Primarul Ion Lungu a convocat luni, 23 martie, o ședință de îndată a Consiliului Local Suceava, prin care a disponibilizat suma de 5.000.000 lei de la investiții, mai precis roata panoramică și o alocă pentru dotările materiale de protecție pentru Spitalul Județean. „Achizițiile le vom face prin forță majoră, ofertele le vom aproba în Consiliul Local prin ședință de îndată”, a spus Ion Lungu. Tocmai de aceea primarul Ion Lungu a anunțat, ieri, că s-a adresat la Ambasadei Chinei la București pentru a putea procura combinezoane, măști, testere și 30-50 ventilatoare medicale, acesta fiind cel mai important aspect în opinia sa. „Ne-am adresat Chinei, deoarece doar acolo se găsesc, Uniunea Europeană neavând disponibile în acest moment”, a declarat Ion Lungu.

Edilul a precizat că nu se va renunța definitiv al proiectul cu privire la roata panoramică, dar în această perioadă cu siguranță este mai importantă asigurarea de finanțare pentru achiziționarea de materiale de protecție. în funcție de cât de favorabil va evolua situația, va putea fi refăcut proiectul de buget și relocate sumele.

În ceea ce privește dotările necesare pentru SJU, ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul național, în urma ședinței de ieri a CL Suceava s-a introdus în capitolul bugetar privind „protecția civilă și protecția contra incendiilor” poziția bugetară „ventilatoare medicale” pentru care s-au prevăzut suma de 4,5 milioane de lei. Practic, suma de cinci milioane de lei care se va lua de la investiția privind roata panoramică și se va transfera la fondul de rezervă pentru ca apoi suma de 4,5 milioane să fie prevăzută pentru achiziționarea de ventilatoare medicale. „Așa cum se știe, Primăria a pus la dispoziție numărul de telefon 0230/210.682 care este funcțional de luni-sâmbătă între orele 6-22. Prin Poliția Locală și Direcția Socială vă stăm la dispoziție pentru a vă aduce apă și mâncare celor izolați la domiciliu sau cumpărături persoanelor peste 65 de ani, să nu mai fiți nevoiți să ieșiți din casă”, a mai precizat Ion Lungu în legătură cu alte măsuri referitoare la starea de urgență impusă pe fondul epidemiei de coronavirus. (D.P.)

Vezi si

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de …