Monday , January 30 2023

Bani mulți pentru investiții la școlile Sucevei, dar directorii sunt trimiși după fonduri europene pentru digitalizare

Suma prevăzută în proiectul de buget al Municipiului Suceava pentru 2023 în cazul unităților de învățământ preuniversitar se ridică la 34 de milioane de euro din care 23 de milioane de euro sunt dirijați spre lucrări de investiții. În această sumă de 34 de milioane de euro, a precizat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 18 ianuarie, nu sunt incluse și salariile cadrelor didactice așa cum era cu ani în urmă. „Avem investiții pe PNRR la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, la Şcolile 3, 7, 9, la Colegiul Național „Petru Rareș”-cantina unde sunt deja contracte încheiate. La fel pe POR avem pregătite proiecte pentru reabilitare energetică la Şcolile 5, 6, 10, mansardare la școala 11, săli de sport la Şcolile 1, 4, 8. La Colegiile Al. Ioan Cuza și Samuil Isopescu modernizăm clădirile pentru învățământul dual. Totodată, construim sală de sport la școala 10 pe banii Primăriei Suceava și sigur cele două proiecte în lucru grădiniță la Şcoala 1 și grădiniță cu program prelungit în Obcini”, a arătat Ion Lungu.

Pe de altă parte, pe principiul „una caldă-una rece”, primarul municipiului Suceava a anunțat și ceva nu tocmai plăcut pentru școli: le-a închis directorilor „robinetul” la proiectele de digitalizare și le-a cerut acestora să facă eforturi pentru a accesa fondurile europene. „Am tăiat toate investițiile care se cer în domeniul digitalizării, table interactive, cataloage electronice, alte echipamente atâta timp cât este această posibilitate de digitalizare pe fonduri europene. Avem bani pe PNRR, avem bani pe POR și nu numai, la eficiență energetică, la mansardări. Sunt proiecte care se pot finanța pe fonduri europene. Sigur că este mai comod să vii să ceri bani de al Primărie decât să implementezi un proiect european dar sper că am fost bine înțeles”, a declarat Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 18 ianuarie. Mesajul acesta din urmă a fost transmis de edil în urma întâlnirii pe care a avut-o cu directorii și contabilii unităților de învățământ din Suceava. (D. P.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …