Wednesday , December 7 2022

Banda de proxeneţi, care opera în zona Torino, a fost arestată de judecătorii suceveni

Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea provizorie a celor cinci suceveni şi a băcăuancei, care erau căutaţi de autorităţile italiene, fiind acuzaţi că au pus bazele unei grupări de proxeneţi ce au obligat zeci de tinere să practice prostituţia la stradă, în zona Torino

palatul de justitie Suceava [800x600]


Curtea de Apel Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi a dispus arestarea provizorie, pe o perioadă de 15 zile, a şase persoane, respectiv Stefan – Daniel Căciulan, Zamfir – Alexandru Ciobanu, Constantin Ciuhan, Nicoale Duduman, Dumitru Popescu şi Maricica Dumău pe numele cărora, în data de 5 noiembrie 2015, Magistratura Investigaţiilor Preliminare a Curţii Penale din Torino a emis mandate europene de arestare.
Amintim că marţi, 24 noiembrie 2015, începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi Poliţiei municipiului Rădăuţi, însoţiţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale au desfăşurat acţiuni specifice pentru pnerea în executare a şase mandate europene de arestare emise de autorităţile italiene, pe numele unor tineri din Suceava, Salcea, Horodnic de Sus şi Bacău. Cele şase persoane urmărite la nivel european s-au constituit, pe teritoriul statului italian, într-un grup infracţional specializat în exploatarea şi favorizarea prostituţiei. Faptele de care sunt acuzaţi membrii grupului au fost comise în perioada iunie – august 2013, în zona Torino. In urma investigaţiilor desfăşurate de poliţişti, toate cele şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie, au fost localizate şi s-au dispus măsuri specifice pentru reţinerea acestora în condiţii de siguranţă.
Zamfir Alexandru Ciobanu, de 23 de ani, din Plopeni – Salcea, a fost prins într-un bar din municipiul Suceava. Constantin Ciuhan, de 40 de ani, din municipiul Suceava, a fost localizat şi reţinut pe o stradă din localitatea de domiciliu. Daniel Căciulan, de 20 de ani, din Suceava, a fost găsit într-o casă din comuna Bălăceana. Nicolae Duduman, de 27 de ani, din Suceava, a fost găsit la domiciliul său, în timp ce Dumitru Popescu, de 27 de ani, din comuna Horodnic de Sus şi iubita sa Maricica Dumău, de 26 de ani, din municipiul Bacău, au fost depistaţi într-un autoturism BMW ce circula pe DN2, pe raza localităţii Spătăreşti. Cu sprijinul echipajelor de poliţie rutieră, maşina a fost blocată în trafic, iar cei doi au fost reţinuţi. Toate cele şase persoane au fost reţinute şi conduse la sediul IPJ Suceava, fiind introduse în arestul poliţiei, urmând să fie prezentate Curţii de Apel Suceava pentru emiterea unor mandate de arestare provizorii.
Ziarul La Stampa din Torino a arătat că indivizii au obligat mai multe fete să se prostitueze pentru ei, iar cele care încercau să scape erau bătute cu bestialitate. Tinerele se prostituau şi din cauza ameninţărilor primite, proxeneţii suceveni spunându-le că dacă nu vor face ce vor ei le vor arunca cu acid pe faţă şi le vor desfigura. In primăvara acestui an, carabinierii au reuşit să destructureze o grupare care bântuia de aproape cinci ani în zona Torina şi obliga tinere să se prostitueze. Atunci au fost arestaţi Constantin Ciuhan zis “Costică”, considerat liderul bandei, Marius Ciprian Benta, de 38 de ani şi Daniel Căciulan, de 20 de ani, toţi rezidenţi în Torino. Aceştia sunt acuzaţi că împreună cu mai mulţi compatrioţi, sub promisiunea unei vieţi mai bune, au adus mai multe românce la Torino, care în cele din urmă ajungeau să practice prostituţia la stradă. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

LUNGU: Lucrările la Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” sunt finalizate și va fi inaugurată luna viitoare

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că Grădinita nr.4 de la Colegiul National ”Mihai …