Balastieră ilegală descoperită pe malul Siretului, la Verești

reportersite
13 ianuarie 2021, 8:00

Polițiștii și reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Suceava și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava au descoperit pe malul drept al râului Siret, pe raza localității Bursuceni, comuna Verești, în locul denumit „Puntea Bursuceni”, urme recente de exploatare, precum și două excavatoare și două camioane, utilaje aparținând unei firme din Botoșani care nu are niciun fel de autorizare de exploatare în zonă

Luni, 11 ianuarie, polițiștii din cadrul SICE Suceava împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Suceava și Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, pe raza localității Bursuceni, comuna Verești,  în locul denumit „Puntea Bursuceni”, pe malul drept al râului Siret, la o distanță de aproximativ 300 m  de albia minoră a cursului de râu, au identificat urme recente de exploatare, precum și mai multe utilaje (două excavatoare și două camioane marca MAN) specifice exploatării și extracției agregatelor miniere de râu.

Din primele verificări s-a constatat că perimetrul mai sus menționat prezenta urme de săpătură și exploatare, situat în terasa râului Siret, iar utilajele identificate în zonă aparțineau S.C. Vulturi S.R.L. Corni, județul Botoșani.

Din declarațiile reprezentanților S.G.A. Suceava s-a stabilit că nu există acte de reglementare pentru nicio lucrare în zona verificată. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență”.

Spune-ti parerea!