Saturday , September 24 2022

Balastieră amendată și închisă de Garda de Mediu Suceava pentru exploatări ilegale

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare din partea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorial Suceava (ANANP STSV) privind exploatări ilegale de agregate minerale de pe râul Suceava, pe raza comunei Vicovu de Jos.

Comisarii de mediu, împreună cu reprezentanți ai ANANP – STSV și SGA Suceava, au efectuat un control pe linie de protecție a mediului la o unitate cu obiect de activitate de exploatarea pietrișului și nisipului, constatând că cele sesizate se confirmă. Potrivit comisarilor, firma a desfășurat activități specifice fără a deține autorizație de mediu pentru locația respectivă.

”Pentru neconformitatea constatată, față de unitatea respectivă s-au luat măsuri de sancționare contravențională în conformitate cu prev. OUG 195/2005, cu modificări și completări, în valoare de 30.000 lei. Totodată, în cauză s-a dispus măsura complementară prevăzută de OG 2/2001, privind regimul contravențiilor, de suspendarea activității de exploatarea agregatelor minerale de râu. De asemeni, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare”, a transmis Garda de Mediu Suceava. (O. N.)

 

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …