Sunday , November 27 2022

Bălan susţine că PNL este obligat de simpatia populară să dărâme “acest guvern nociv”

balan 2 nov [800x600]

In sprijinul afirmaţiilor sale, deputatul liberal a prezentat bilanţul dezastruos al guvernării „tinerilor lupi din PSD şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie “

Co-preşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan (foto), susţine că, în antiteză cu situaţia dezastruoasă în care se află România, există şi oameni care trăiesc bine în guvernarea Ponta. „Da, este vorba despre clientela politică a PSD care se înfruptă de trei ani din bugetul public prin contracte uriaşe cu statul în urma cărora nu se realizează nimic, ci doar se încasează banii. Am mai spus-o şi o mai spun că ideologia dominantă a PSD sub Victor Ponta este „social-democraţia de caviar”. Mai trist este faptul că, deşi potentaţii PSD, baronii şi baronaşii acestui partid se lăfăie în huzur, ţin discursuri asupra sărăciei din România, fenomen care afectează tot mai mulţi concetăţeni de la o zi la alta”, consideră Ioan Bălan. Parlamentarul sucevean a subliniat faptul PNL este partidul care „a sprijinit principiile victorioase din 16 noiembrie 2014 care au condus la o explozie a speranţei între români”, motiv pentru care este obligat de simpatia populară să dărâme „acest guvern nociv” în cel mai scurt timp şi să redea România românilor.
Liderul PNL Suceava a ţinut să precizeze, în cadrul unei declaraţii politice susţinută în Parlamentul României, bilanţul dezastruos al actualei guvernări, preluată în urmă cu trei ani de „tinerii lupi ai PSD şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie”. Ioan Bălan a arătat în declaraţia politică susţinută că la trei ani de la preluarea guvernării de către PSD situaţia este cu mult mai rea decât în plină criză economică, în condiţiile în care locurile de muncă sunt mai puţine, tot mai multe familii se află în executarea silită a locuinţelor, puterea de cumpărare a populaţiei a scăzut la jumătate faţă de anul 2009, primăriile din întreaga ţară se zbat la limita subzistenţei financiare, evaziunea fiscală a atins cote greu de imaginat, iar riscurile majore şi incertitudinea au demolat mediul de afaceri. „Se împlinesc trei ani de când guvernarea României a fost preluată de un grup de tineri diletanţi, tinerii lupi ai PSD, şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie, pricepuţi în a vinde promisiuni fără acoperire şi în păcălirea românilor, interesaţi exclusiv de propria înavuţire”, declară Ioan Balan.
Deputatul sucevean a subliniat faptul că România şi destinele românilor sunt guvernate astăzi de un partid şi un grup de miniştri care şi-au demonstrat „cu vârf şi îndesat incompetenţa”, şi care în 16 noiembrie 2014 au primit votul de blam al românilor. „Chiar dacă Victor Ponta vrea să-i mai păcălească încă o dată pe români, actele şi faptele sale ne demonstrează cu vârf şi îndesat că orice zi cu PSD şi Ponta la guvernare înseamnă o zi pierdută pentru români şi România”, a precizat Bălan. El a adăugat că în situaţia în care actualul Guvern condus de Victor Ponta nu este demis, 2015 va fi un an pierdut pentru întreaga ţară. Ioan Balan a atras atenţia că deşi Guvernul PSD se lăuda la adoptarea bugetului pentru acest an că a alocat 44 miliarde de lei pentru investiţii, ministrul finanţelor Darius Vâlcov aunţa săptămâna trecută „că nu prea găseşte prin vistierie nici măcar mărunţiş pentru investiţii şi că ar face un drum pe la Bruxelles ca să mai abandoneze puţin din disciplina bugetară”. Ioan Bălan a făcut referire şi la primăriile sărace din România, precizând că marea reformă financiară a PSD cu privire la modul de alocare a banilor nu a făcut altceva decât să schimbe stăpânul care alocă fondurile, de la preşedinţii de administraţii judeţene la miniştrii Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.
„Despre milionul de locuri de muncă ar fi şi caraghios să mai discutăm, atâta vreme cât în proiectul de buget pentru anul 2015 Guvernul Ponta a recunoscut explicit că aşteaptă o creştere a numărului de şomeri cu peste 50.000 în acest an. Puterea de cumpărare a salariaţilor a scăzut la cote inimaginabile pentru toate categoriile socio-profesionale, iar singura soluţie a guvernului este aplicarea de noi taxe şi noi măsuri cu impact asupra preţurilor de consum”, a spus Ioan Bălan, care a mai arătat că „Mediul de afaceri, atât cât a mai rămas după efectele negative ale crizei economice, a fost decimat bucată cu bucată de măsurile aberante ale miniştrilor incompetenţi, al căror nume uneori nici măcar nu-l cunoaştem”. (D.P.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …

One comment

  1. Populatiei ii este greata de toata clasa politica. Balanel sa nu se imbete cu apa chioara… Oamenii ca el si Harsovschi nu au sa scoata prea multe voturi… Ar fi timpul sa se retraga sa lase oamenii care stiu ce vor, si stiu ce sa faca in Romania!