Tuesday , January 31 2023

Bălan susţine că fuziunea PNL-PDL a creat alternativa reală la Uniunea socialistă

balan [800x600]

 „Noi nu desemnăm la alegerile prezidenţiale un om la un concurs de frumuseţe, ci un om pragmatic care ştie ce să facă”, a declarat deputatul Ioan Bălan

Vicepreşedintele PDL pe regiunea de dezvoltare nord-est, deputatul sucevean Ioan Bălan susţine că ultima etapă a fuziunii PNL-PDL, aşteptată în forurile celor două partide s-a consumat sâmbătă, 26 iulie, iar lucrul cel mai important este că acest congres, care a avut cea mai mare reprezentativitate teritorială a ţării, a votat fuziunea în unanimitate. „Cele două formaţiuni politice, în întregul lor, au înţeles că formarea noului partid e importantă pentru membrii şi susţinătorii celor două partide, dar cel mai important este pentru ţară”, a spus Ioan Bălan.
El a mai declarat că de sâmbătă s-a constituit alternativa reală la Uniunea socialistă şi că noua formaţiune va propune şi alternativa la ceea ce propune alianţa socialistă drept candidat la prezidenţiale. „Noi, la acest congres am văzut prezentarea a doi candidaţi, Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis, iar din discursurile lor am înşeles că fiecare partid în parte este pregătit şi susţine câte un candidat infinit mai bun decât cel al Uniunii socialiste. Zilele viitoare vom avea şi numele unicului candidat al marelui partid de centru-dreapta, PNL”, a spus Ioan Bălan.
El a subliniat că a văzut la congres determinarea întregului partid de a susţine unul dintre cei doi candidaţi, ceea ce îl determină să fie convins că viitorul preşedinte al ţării va fi reprezentantul dreptei politice româneşti. „Noi nu desemnăm un om la un concurs de frumuseşe, ci un om pragmatic care ştie ce să facă. Garanţia pentru România că va avea un preşedinte care să o reprezinte cu cinste poate o da doar un preşedinte de dreapta”, a mai spus vicepreşedintele PDL pe regiunea de dezvoltare nord-est.
Ioan Bălan a explicat că ceea ce s-a întâmplat la congresul de sâmbătă va funcţiona, în oglindă, în fiecare judeţ şi a subliniat că acum noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL are un statut ce trebuie respectat de fiecare membru şi că de acum nu se mai vorbeşte de PDL sau PNL, ci doar de PNL. „Accentul nostru va fi pus în perioada următoare pe Alianţa Creştin Liberală pentru că intrăm în campania electorală. Toate acţiunile politice se vor derula sub această siglă, a Alianţei Creştin Liberale care va conţine şi semnele PNL şi PDL pentru ca toţi votanţii celor două partide să se identifice cu această alianţă”, a menţionat Ioan Bălan.
El a mai spus că vor fi întâlniri judeţene de armonizare în fiecare organizaţie, judeţeană, municipală, orăşenească, comunală până la cea de secţie de votare în zilele următoare pentru ca totul să fie bine pregătit ca după anunţul candidatului unic al prezidenţiale să înceapă şi strângerea de semnături de susţinere pentru candidat. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …