Monday , September 26 2022

BALAN: Solicit demiterea imediată a Sorinei Pintea, ministrul Sănătății

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan solicită în mod imperativ prim-ministrului Viorica Dăncilă să o demită imediat pe Sorina Pintea de la conducerea Ministerului Sănătății, imputându-i atât minciunile nenumărate, cât și incompetența dovedită aproape zilnic.

„Cazul recent de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, Județul Buzău, unde au murit 5 oameni nevinovați și alți 8 au fost răniți, demonstrează că acest guvern nu e în stare să asigure protecția cetățenilor acestei țări, nici măcar a celor internați într-o instituție publică menită să-i trateze și să-i apere, nu să-i omoare.

Nu putem să permitem ca ministrul Sănătății să acuze de neglijență personalul din spitalele de psihiatrie, înainte ca Guvernul, prin Ministerul Sănătății, să asigure condiții minime de muncă și de siguranță! Tocmai de aceea spitalele cu acest profil se numesc și spitale de siguranță!

Ne întrebăm oare ce poate să facă Corpul de control al ministrului trimis acum să cerceteze nu știm ce, în condițiile în care principalul vinovat este chiar Sorina Pintea, pentru că nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți condițiile din spitale. Ministrul s-a remarcat, în schimb, prin tăierea sporurilor salariale tocmai pentru personalul care îngrijește pacienții cu nevoi special, în condiții grele și în situații limită.

Cu câtă nerușinare poate să mintă ministrul că totul este în regulă, atâta vreme cât în asemenea spitale sunt internați bolnavi extrem de periculoși, trimiși în baza unor condamnări penale pentru crime, violuri, violențe extreme și, cu toate acestea, ei sunt lăsați nesupravegheați, să circule liber, cu acces neîngrădit la ceilalți pacienți și la personalul medical?

Cum poți să minți tu, ca ministru, și să acuzi de neglijență în serviciu personalul medical, atâta timp cât un asistent este lăsat singur, în fiecare noapte, și trebuie să îngrijească 20-30 de pacienți într-o lipsă totală de siguranță?

În loc să se mai lamenteze pe la televiziuni, doamna Sorina Pintea ar trebui să facă o vizită la Spitalul de psihiatrie Jebel și să-i schimbe denumirea în Spitalul de Psihiatrie și Maximă-Nesiguranță Jebel, Județul Timiș! Ca să se convingă că așa stau lucrurile, ministrul să meargă acolo împreună cu doi foști manageri ai acestui spital: doamna deputat PSD Bianca Gavriliță și doamna Monica Trușcă, verișoara Președintelui Consiliului Județean Timiș, șeful PSD Timiș, domnul Călin Dobra.

Pentru ca toată lumea să se convingă că lucrurile sunt de o gravitate maximă și în Timiș, rog presa locală, care a mai semnalat în multiple rânduri nereguli majore la acest spital, să facă o vizită de „socializare” la Jebel, unde există riscul să te întâlnești pe stradă cu pacienți extrem de periculoși, lăsați cu totul liberi de așa-zisele măsuri de „siguranță”, pe care le regăsim numai în garagara toxică a guralivei Sorina Pintea!

În cazul doamnei Pintea, demisia ar fi mult prea puțin, demiterea ei de către prim-ministru este mai aproape de adevăr, iar autosesizarea Parchetului General poate fi un început pentru a îndrepta lucrurile”, a declarat, ieri, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Vezi si

Încă un pas pentru operaționalizarea transportului metropolitan din jurul Sucevei

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul …