Saturday , September 24 2022

Balan: “Sărăcia dispare numai prin investiții. Moldova se dezvoltă mulțumită fondurilor europene și demarării marilor proiecte de infrastructură!”

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut zilele trecute în plenul Camerei Deputaților o declarație în care a subliniat faptul că, din fericire, zona Moldovei pare să iasă din subdezvoltare acută care a afectat-o de decenii, grație finanțărilor fără precedent din fonduri guvernamentale și europene nerambursabile.

“Lipsa investițiilor publice și private au ținut Moldova într-o subdezvoltare acută vreme de decenii. La noi, șomajul a fost mereu mai mare decât în alte zone din țară și salariile mai mici, pentru că locurile de muncă au fost mai puține. Din păcate, din Moldova au plecat cei mai mulți tineri, pentru că șansele lor la o viață mai bună erau limitate. Din fericire, în ultimii ani, Moldova a pornit pe altă cale, cea a dezvoltării prin investiții. Investițiile de la nivel local, realizate de primării și susținute financiar de Guvern, încep să se vadă în fiecare localitate. Investițiile județene în infrastructura de transport, în spitale și în rețelele de utilități, au adus un spor de calitate important în viețile oamenilor. Acum, când Regiunea de Nord-Est beneficiază de finanțări fără precedent din fonduri guvernamentale și europene nerambursabile, avem încredere că vom scăpa definitiv de sărăcie și subdezvoltare în Moldova”, a declarat Ioan Balan.

Acedsta a mai spus că în urmă cu câțiva ani, Autostrada Moldovei era un doar vis, iar astăzi se lucrează intens pe mai multe tronsoane din acest drum de mare viteză, având certitudinea că, în câțiva ani, sucevenii vor putea circula până la București mai rapid și mai sigur.

“În urmă cu câțiva ani, Autostrada Nordului era o dorință a moldovenilor și maramureșenilor. Astăzi este un proiect demarat, la care s-au semnat primele contracte pentru studii de fezabilitate, iar banii sunt asigurați din fonduri europene nerambursabile.

Ani de zile moldovenii au așteptat să aibă în casele lor încălzire modernă cu gaze naturale, apă curentă și canalizare. Astăzi, aproape toate localitățile sunt vizate de proiecte de extindere a rețelelor de utilități pentru gospodării.

La Suceava avem un aeroport modernizat, pe care vin și pleacă zeci de avioane și care ajută mii de oameni zilnic să ajungă în toate colțurile Europei. Investițiile private apar prin toate părțile, locurile de muncă sunt mai multe și tot mai mulți români plecați în străinătate se gândesc serios să se întoarcă acasă”, a afirmat parlamentarul liberal sucevan.

Conform acestuia, misiunea actualei coaliții de guvernare nu este deloc una ușoară, pentru că așteptările oamenilor sunt imense. “Nu-i suficient că proiectele au fost demarate și se lucreză la ele, ci este important ca ele să fie finalizate la cele mai ridicate standarde de calitate. De asemenea, este o perioadă grea, în care actuala coaliție trebuie să gestioneze, pe lângă investiții, și criza energetică și creșterile de prețuri generate de conflictul de la graniță și să aibă grijă și de veniturile pensionarilor și ale angajaților. Toate acestea trebuie făcute cu maximă responsabilitate și cu foarte multă muncă, dacă vrem ca, atunci când vom trage linie, să constatăm că am adus o creștere importantă în bunăstarea românilor”, a mai spus deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. (O.S.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

Leave a Reply

Your email address will not be published.