BALAN: Răzvan Cuc a promis bucovinenilor marea cu sarea și nu a făcut decât să anuleze contracte de lucrări pe cele mai importante șantiere

reportersite
23 octombrie 2019, 7:22

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut ieri o Declarație Politică în plenul Camerei Deputaților în care a atras din nou atenția că în cei șapte ani și jumătate de guvernare PSD în toată România și în special în zona Moldovei au lipsit aproape în totalitate investițiile în infrastructură. Lui Răzvan Cuc, “cel mai nepriceput dintre miniștri PSD care au avut șansa și banii europeni ca să construiască ceva pentru infrastructura din Moldova, îi spun că nu va exista român care să nu fie informat asupra jafului pe care PSD l-a făcut la guvernare pe banii cetățenilor. Vom repara ceea ce a distrus PSD și ne vom apuca serios de reconstrucția României”, a declarat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal sucevean a afirmat că “rin moțiune de cenzură, PNL a pus capăt celor șapte ani și jumătate de guvernare nefastă a PSD. Sunt șapte ani și jumătate de grele atacuri la statul de drept și de măsuri nocive pentru dezvoltarea țării. Am susținut și voi susține că Guvernul condus de Ludovic Orban are datoria ca, în prima lună de mandat, să facă publică dimensiunea dezastrului lăsat în urmă de nici nu mai știm câte guverne PSD și de nenumărații miniștri ai transporturilor și infrastructurii care s-au perindat fără niciun rost prin guvern.

După 7 ani și jumătate, în Moldova s-a reușit să se construiască numai 1 metru de autostradă și acela nu din bani publici, ci din banii unui localnic, ca mesaj de disperare al unei întregi comunități izolate prin sărăcie și subdezvoltare. După atâția ani, Moldova continuă să conducă în topul sărăciei din Uniunea Europeană și continuă să fie regiunea din care au plecat cei mai mulți tineri la muncă în străinătate. Din 2012 și până astăzi, nicio investiție străină majoră nu s-a instalat în Moldova, ca să genereze locuri de muncă foarte bine plătite pentru tineri și venituri suplimentare pentru comunitățile locale, ca să se poată dezvolta”.

  “Vom repara ceea ce a distrus PSD și ne vom apuca serios de reconstrucția României”

“În acești ani negri pentru dezvoltarea României, cel mai mult de suferit au avut lucrările de construire sau de modernizare a infrastructurii de transporturi. Oricine poate constata că numărul de km de autostradă sunt la fel de puțini ca în urmă cu câțiva ani, că drumurile naționale se degradează și nu beneficiază de lucrări de întreținere, până și marcajele au dispărut, că podurile au început să se fărâme și că tot mai multe rute de cale ferată, în loc să fie reabilitate, au fost închise și tăiate la fier vechi. Compania Tarom este cu un picior în groapă, CFR-ul nu are nicio perspectivă de relansare, iar CFR Călători nu mai are nici vagoane și nici locomotive cu care să circule! În Bucovina, transportul de călători cu trenul aproape că a fost desființat de Răzvan Cuc, PSD lăsând mii de oameni fără mijlocul de transport cu care făceau naveta la locul de muncă. În toată Moldova nu se lucrează deloc, la niciuna dintre autostrăzile cuprinse în MasterPlanul de transporturi, adică Autostrada Unirii sau Autostrada Moldovei, deși sunt prioritățile României. Pe autostrada București-Nădlac nu se circulă de la un capăt la altul pentru că PSD a distrus proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești, pentru că între Sibiu și Lugoj sunt încă lucrări neterminate și altele neîncepute, iar unele finalizate trebuie dărâmate și reconstruite. De la Sebeș la Alba se bate pasul pe loc, iar pe Autostrada Transilvania se avansează cu viteza melcului.

Răzvan Cuc, cel care a promis bucovinenilor marea cu sarea și care nu a făcut decât să anuleze contracte de lucrări pe cele mai importante șantiere, îi atrag atenția că PNL nu va acuza niciun moment ”greaua moștenire” pentru că ea se vede cu ochiul liber de fiecare cetățean român. Nu îți trebuie un document ca să vezi că în România nu sunt autostrăzi! Celui mai nepriceput dintre miniștri PSD care au avut șansa și banii europeni ca să construiască ceva pentru infrastructura din Moldova îi spun că nu va exista român care să nu fie informat asupra jafului pe care PSD l-a făcut la guvernare pe banii cetățenilor. Vom repara ceea ce a distrus PSD și ne vom apuca serios de reconstrucția României”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.