Monday , February 6 2023

BALAN: “Moldova este vulnerabilă economic și social, iar România o poate ajuta! Vrem Moldova înapoi acasă!    

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut ieri, 27 noiembrie 2019, o Declarație Politică în Plenul Ca­merei De­-putaților, ară­tând că, după o scurtă victorie a forțelor democratice și pro-europene, acțiune con­­dusă de Maia Sandu și Andrei Năstase, crivă­țul rece de la Est a instalat peste noapte o putere politică cu grave probleme de legitimitate și cu alte obiective pentru viitorul fraților noștri dintre Prut și Nistru. “Voi face tot ceea ce-mi stă în putere pentru a menține Moldova pe calea destinului său istoric – adică să adere la Uniunea Europeană și să se întoarcă, astfel, în familia sa de care a fost despărțită vremelnic”, a declarat parlamentarul liberal sucevean.

“România s-a aflat în ultimii trei ani în mâna forțelor anti-europene și anti-democratice conduse de PSD. Anul 2019 va intra în istoria democrației românești drept anul în care Partidul Național Liberal a trimis în Parlamentul European o echipă de profesioniști, atașați trup și suflet valorilor europene. Anul 2019 mai înseamnă demiterea celui mai rușinos și incompetent Guvern PSD, condus de Viorica Dăncilă, precum și instalarea unui Guvern liberal, suplu și pro-european, condus de Ludovic Orban, care are sarcina modernizării și dezvoltării României, precum și obligația creșterii nivelului de trai în mod real, nu pe hârtie.

Anul 2019 înseamnă realegere Președintelui Klaus Iohannis, cu o majoritate covârșitoare, prin care românii au spus cu voce tare că vor să continue parcursul Euro-Atlantic al țării noastre. Așadar, în anul 2019, România s-a curățat de cea mai gravă amenințare la adresa stabilității țării, numită PSD. Nu trebuie să uităm niciodată cât s-au străduit liderii acestui partid să ne îndepărteze de Uniunea Europeană și de valorile familiei europene, vreme de 3 ani și să ne apropie de Est!”, a susținut deputatul liberal Ioan Balan

Acesta a mai arătat că, în timp ce în România lucrurile încep să intre încet și sigur pe calea normalității mult așteptate, nu același lucru se întâmplă și peste Prut, la frații noștri din Moldova. “După o scurtă victorie a forțelor democratice și pro-europene, acțiune condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase, de care toți ne-am bucurat crezând că drumul Republicii Moldova către acasă, către valorile împărtășite de România și statele membre ale Uniunii Europene, este irevocabil, crivățul rece de la Est a instalat peste noapte o putere politică cu grave probleme de legitimitate și cu alte obiective pentru viitorul fraților noștri dintre Prut și Nistru. Cred cu toată forța că sângele apă nu se face și că frații noștri vor rezista, încă o dată, presiunilor enorme și nu vor accepta ca pământul românesc să deraieze de pe drumul firesc către Uniunea Europeană”, a spus Ioan Balan.

“Republica Moldova are nevoie de ajutorul fraților români, nu numai prin cuvinte frumos șlefuite și prin declarații bine meșteșugite. Moldova trebuie să simtă că, la Vest de Prut, țara mamă are grijă de ea! Moldova este vulnerabilă economic și social, iar România o poate ajuta pe fiecare dintre aceste direcții! Vrem Moldova înapoi acasă, atunci să demarăm urgent construcția de autostrăzi și căi ferate, care să-i aducă repede pe românii de peste Prut în țara mamă. Vrem ca frații noștri să vadă în UE soluția cea mai bună, atunci afacerile românești să meargă peste Prut, să creeze locuri de muncă bine plătite și să genereze dezvoltare. Cu salarii mici și lipsuri mari nu le putem cere nimic fraților noștri! Vrem ca Moldova să nu mai cadă pradă intoxicărilor de la Est, atunci România are datoria de a-i informa corect pe toți românii de peste Prut. Putem să facem aceste lucruri, iar frații noștri din Moldova așteaptă să o facem de aproape 30 de ani! Personal, voi face tot ceea ce-mi stă în putere pentru a menține Moldova pe calea destinului său istoric – adică să adere la Uniunea Europeană și să se întoarcă, astfel, în familia sa de care a fost despărțită vremelnic”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …