Sunday , January 29 2023

BALAN: Guvernul Orban trebuie să evite colapsul economic și social al țării!

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat ieri că Guvernul condus de Ludovic Orban  are misiunea de a lua mai multe măsuri urgente, pentru a evita intrarea țării într-un colaps financiar și într-o situație de nesiguranță socială majoră. “Așadar, nici nu s-a uscat cerneala pe decretul de învestire pentru noul guvern, căci Ludovic Orban trebuie să ia o sumedenie de măsuri reparatorii, în condițiile în care PSD a lăsat în urmă o țară devastată, fără niciun ban în visterie, cu toate proiectele majore compromise”, susține parlamentarul liberal sucevean.

Ioan Balan consideră că primul lucru pe care Ludovic Orban trebuie să-l rezolve este realizarea celei de-a doua rectificări bugetare pentru anul 2019. “Nu știu de unde și cum va reuși domnul Orban să facă rost de bani, pentru că însuși Eugen Teodorovici a recunoscut recent că a lăsat cămara goală! Oricine poate să întrebe șefii de instituții publice și va afla că majoritatea autorităților nu mai au bani pentru salarii începând cu luna noiembrie și că următoarele salarii nu se pot plăti fără adoptarea unor rectificări la buget. Cu toții știm că banii din TVA nu s-au mai rambursat de câteva luni, iar mii de agenți economici români suferă din această cauză. De asemenea, facturile restante pe care statul trebuie să le plătească s-au înmulțit, iar Dăncilă a aruncat sarcina plății acestora către Guvernul Orban. La fel de grav este faptul că de la bugetul primăriilor lipsesc peste 6 miliarde de lei, bani pe care PSD trebuia să-i asigure încă din vară, dar a preferat să-i șantajeze pe aleșii locali cu alocări discreționare. Cu toate acestea aceste șmecherii financiare, PSD a lăsat în urmă un deficit bugetar, adică o gaură la buget, de peste 30 de miliarde de lei, numai după primele 10 luni din acest an. Niciun guvern din ultimii 30 de ani nu a lăsat în urmă un asemenea prăpăd financiar, fără să construiască nimic! Alții, în schimb, au greaua sarcină să repare stricăciunile făcute de ei”, a spus liberalul sucevean.

“Guvernul Orban va reda românilor speranța că România se îndreaptă spre direcția corectă, normală, către traiul prosper din Uniunea Europeană!”

De asemenea, parlamentarul liberal sucevean consideră că, după ce Guvernul Orban va reuși să deblocheze financiar țara în acest sfârșit de an, va trebui să pregătească și bugetul pentru anul viitor, în care vor fi incluse toate cheltuielile prevăzute prin legile în vigoare: majorare punctului de pensie, majorările de salarii, indexarea alocațiilor de stat pentru copii, finanțarea unor lucrări de infrastructură și cofinanțarea proiectelor europene. “Orice ar spune gurile rele, oricâte intoxicări va mai face PSD, veți vedea că Guvernul Orban va reuși!

Pe lângă aceste măsuri, Guvernul Orban va trebui să ia urgent decizii prin care să recredibilizeze justiția, să încurajeze investițiile străine și pe cele românești și să deblocheze șantierele din toată țara. Așa cum îl cunosc eu pe Ludovic Orban, așa cum el însuși ne-a demonstrat în acest an, am toată încrederea că va reuși să le facă pe toate! Va reda românilor speranța că România se îndreaptă spre direcția corectă, normală, către traiul prosper din Uniunea Europeană!”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. Aacest orban impreuna cu aliatul sau iohanis in actiunile lor ridicole de manipulare si mintire a populatiei , cotrobaiesc peste tot sa vada de unde ar putea fura pentru ei si pentru stapanii lor din mafia externa care i-au pus in functie !!!!
    Asa au facut si in 2010 cand au luat cele mai drastice masuri de austeritate taind pensii salarii , epurari din institutii , ca ulterior sa se demonstreze (inclusiv de FMI SI UE) ca aceste masuri au fost niste GOLANII ALE LUI BASESCU CU GUVERNANTI LUI CARE VOR SA LE REPETE ACUM !!!!!