BALAN: Este esențial pentru România ca după alegerile locale să avem primării și consilii județene conduse de liberali care au demonstrat deja performanță în administrația publică

07 august 2020, 7:45

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că alegerile locale din luna septembrie reprezintă momentul cel mai bun din ultimii 30 de ani pentru a curăța administrația publică locală din România de PSD, partid care pentru cele mai multe comunități locale a fost sinonim cu subdezvoltarea și pierderea de oportunități.

”Am ajuns la momentul în care nu mai trebuie să le spunem noi oamenilor cât este de toxic PSD pentru administrația din România. Românii văd cu ochii lor diferența dintre administrațiile locale conduse de liberali și cele în care PSD a ținut populația captivă în sărăcie și subdezvoltare. Nu ai cum să nu observi acele localități unde școala este îngrijită, drumurile sunt reabilitate, utilitățile sunt aduse în gospodăriile oamenilor și activitățile economice încep să se pună în mișcare, pentru că oamenii au speranță că pot avea o viață bună la ei acasă. La polul opus, treci prin comune și orașe conduse de PSD, unde te izbește subdezvoltarea, de parcă te-ai întors în timp în anii 90. Sunt localități unde lucrurile s-au schimbat în mai puțin de patru ani după ce la primărie a venit un liberal și sunt localități unde PSD nu a făcut nimic în peste 30 de ani de la Revoluție. Cred cu putere că la toamnă este momentul cel mai bun pentru a igieniza administrația publică din România de PSD. Cu toții am ajuns la capătul răbdărilor văzând cât de mult ne-au ținut socialiștii pe loc în toți acești ani.

Pe de altă parte, trebuie spus că Guvernul liberal a reușit să pună în mișcare un plan de investiții uriaș pe termen mediu pentru dezvoltarea întregii țări, nu numai a unei părți din aceasta. Sunt puși la dispoziție zeci de miliarde de lei, din fonduri europene și din bugetul național, pentru reabilitarea drumurilor locale și județene, pentru finalizarea și extinderea rețelelor de utilități, pentru construirea de rețele de gaze pentru populație, pentru școli, dispensare, baze sportive și centre sociale. Cu cine se vor pune în practică aceste proiecte? Cu aceiași primari PSD care nu au reușit în 30 de ani să moder­nizeze nici măcar toaletele școlilor din localitate? Cred că știm cu toții răspunsul la această întrebare.

De aceea, cred cu tărie că oameni ca Flutur și Lungu la Suceava, Boc la Cluj sau Bolojan la Oradea sunt cele mai bune exemple, dintre multele pe care le-a dat PNL, că în 27 septembrie trebuie să alegem în administrația ­pu­blică oameni harnici și onești care au demonstrat performanță de tip european în administrația locală. De asemenea, trebuie să trimitem acasă acei primari din PSD care și-au bătut joc de șansele de dezvoltare pe care le-au avut la îndemână în ultimii ani și, cu toate acestea, nu au făcut nimic pentru semenii lor”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. (O.S.)

 

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. ion 08/08/2020 la ora 10:58 -

    esential este sa scapam de voi.