Wednesday , February 1 2023

Balan: “De luna aceasta, poștașul nu aduce pensia majorată! Cuponul de pensie vine la pachet cu propaganda PSD!”

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut o Declarație politică în care și-a arătat nemulțumirea față de faptul că PSD se folosește de miile de agenți poștali, „care muncesc pe un salariu derizoriu, uneori și peste 12 ore pe zi, și sâmbete și duminici”, pentru a-și face campanie electorală.

Parlamentarul liberal sucevean a reamintit  că în urmă cu mai bine de doi ani atrăgea  atenția asupra faptului că PSD și ALDE au planuri bine puse la punct pentru subordonarea totală a tuturor instituțiilor statului român. „Nu era foarte greu să constatați că autorități publice, care prin statutul lor ar trebui să fie independente și autonome, deveneau una câte una anexele celor două partide de guvernare. Metodele prin care au realizat acest lucru sunt cunoscute de toată lumea: prin numirea unor oameni necalificați în funcțiile de conducere ale acestor instituții, doar pe baza apartenenței lor la PSD sau ALDE și prin controlul direct al finanțării instituționale. Așa am ajuns astăzi ca ASF, TVR, AEP, Radioul public, Avocatul Poporului, CSM, Curtea de conturi și multe alte instituții să își subordoneze rolul direct deciziilor lui Liviu Dragnea”, a declarat liberalul Ioan Balan.

Conform acestuia, în doi ani și jumătate, nu numai că s-a ales praful de minciunile din programul de guvernare al PSD-ALDE, ci România a fost târâtă în afara valorilor europene și îndepărtată de cele mai importante parteneriate strategice ale țării noastre. „România nu a fost ”scoasă din noroaie” de PSD, ci aruncată într-o subdezvoltare și mai acută prin lipsa totală a investițiilor. România nu a fost ”pusă pe harta lumii”, ci a fost dată jos de pe harta țărilor democratice, prin batjocorirea principiilor statului de drept. În numai doi ani și jumătate, România a devenit oaia neagră a Uniunii Europene, motive pentru care PSD și ALDE vor fi excluse de familiile politice europene din care fac parte. Până și colegilor socialiști și liberali din Uniunea Europeană le este rușine de partenerii lor români”, a afirmat deputatul liberal sucevean.

„Îi solicit lui Dragnea să se oprească imediat din folosirea instituțiilor și companiilor statului în interesul său personal!”

„Liviu Dragnea este disperat, pentru că știe că românii sunt furioși din cauză că au fost înșelați. Liviu Dragnea știe că românii vor sancționa PSD și ALDE la următoarele alegeri, motiv pentru care recurge la tot felul de măsuri, care mai de care mai abuzive. După ce a dat ordin să se pună căluș în gura presei independente, care nu aduce ode ”înaltului conducător”, să închidă televiziuni și ziare, am aflat acum că a obligat o întreagă companie deținută de statul român, mai precis Poșta Română, ca să își transforme angajații în armată de propagandiști pentru partidul stat.

Este cu totul abuziv modul în care PSD se folosește de miile de agenți poștali, care muncesc pe un salariu derizoriu, uneori și peste 12 ore pe zi, și sâmbete și duminici, ca să-i facă lui Dragnea campanie electorală. Este cu totul condamnabil cum PSD, care și-a numit directorul Poștei Române și care conduce și sindicatul poștașilor, a ajuns atât de jos încât șantajează angajații Poștei cu pierderea locului de muncă dacă nu fac muncă în folosul lui Dragnea și al PSD.

Îi solicit lui Dragnea să se oprească imediat din folosirea instituțiilor și companiilor statului în interesul său personal! Dacă PSD vrea într-adevăr să trimită pensionarilor materiale informative, atunci să scrie în ele de ce în anul 2018 punctul de pensie s-a majorat cu 6 luni întârziere, iar anul acest pensiile cresc cu o întârziere și mai mare, de 8 luni! Să scrie în materialele pe care le trimite prin Poșta Română cum a ieșit el la tribuna Parlamentului și a spus despre proiectul PNL de dublare a alocațiilor de stat pentru copii că este ”pură demagogie”. Să-și ceară scuze milioanelor de copii cărora a vrut să le taie alocația majorată de PNL și să recunoască că a reușit să blocheze majorarea alocațiilor de la 1 martie, pentru a mai face economii la buget pentru o lună!

Oricât de mult s-ar strădui PSD și Dragnea să dreagă busuiocul după o guvernare eșuată cu totul, oamenii nu mai au încredere în ei! Lecția pe care le-o va da cetățeanul român va fi în cabina de vot. În 26 mai, românii vor alege cei mai competenți candidați, adică cei propuși de PNL și vor da un răspuns favorabil întrebarea propusă de Președintele României pentru referendum”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …