Friday , December 9 2022

Balan critică vizita lui Ponta, arătând că în afară de promisiuni deşarte nu a venit cu nimic pentru Suceava

balan


Deputatul PDL de Suceava, Ioan Balan, consideră că prin vizita pe care a făcut-o la sfârşitul săptămânii trecute în Suceava, premierul României şi liderul PSD Victor Ponta nu a făcut nimic pentru suceveni. Ioan Balan, în calitate de lider al organizaţiei municipale Suceava a PDL şi de secretar general al organizaţiei PDL pe judeţul Suceava, a spus că locuitorii judeţului vor rămâne după această vizită doar cu promisiuni despre care este de părere că Victor Ponta oricum nu le va duce la îndeplinire, consecvent abordării de până acum când a tot promis unele lucruri pentru Suceava şi nu s-a ţinut de cuvânt. „Ca o concluzie, vizita prim ministrului Victor Ponta se rezumă la nimic rezolvat, doar venit, văzut, pupat”, a precizat Ioan Balan.
Din punctul său de vedere, premierul Victor Ponta nu a dorit să inspecteze şi şantierul şoselei de centură a Sucevei, tocmai pentru că aceasta este una dintre promisiunile făcute sucevenilor, şi neonorate. Ioan Balan a amintit că premierul Victor Ponta a promis în urmă cu doi ani că această investiţie va fi finanţată şi finalizată.
El consideră că lucrările pentru modernizarea drumului Suceava – Botoşani pot fi întrerupte, din păcate, din cauză că până şi constructorul a afirmat că nu a fost plătit pentru lucrările efectuate. Aceeaşi situaţie se întâmplă şi la Aeroportul Suceava, susţine Ioan Balan, unde Consiliul Judeţean a fost obligat să facă un împrumut pentru a plăti lucrările de modernizare.
„In perioada guvernării judeţene PDL vizitele prim ministrului sau ale miniştrilor erau făcute pentru semnarea unui contract de finanţare a unui proiect sau pentru inaugurarea unor investiţii. In comparaţie, s-a văzut foarte clar că vizita premierului Victor Ponta în judeţul Suceava a avut un caracter strict electoral, pentru ca liderul PSD să facă noi promisiuni sucevenilor. Putem admite decică vizita a fost strict electorală şi se înscrie în lungul şir de promisiuni electorale făcute de Victor Ponta şi care nu-şi găsesc niciodată finalitatea”, a declarat Ioan Balan.
Pe de altă parte, Balan a declarat că îl bucură faptul că ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a elogiat unul dintre proiectele bine făcute în perioada în care Consiliul Judeţean a fost condus de Gheorghe Flutur, şi anume modernizarea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Ioan Balan a mai spus că după doi ani de când PSD a preluat puterea atât la nivelul Guvernului, cât şi în judeţ, se poate vedea că judeţul Suceava este blocat, iar principalele proiecte de dezvoltare sunt îngheţate. In aceste condiţii, Ioan Balan a spus că în momentul de faţă sucevenii pot să înţeleagă mai bine sloganul lui Gheorghe Flutur din anul 2012, „Da, se vede diferenţa!”. (D.P.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …