Friday , February 3 2023

Balan crede că fuziunea PDL – PNL este un proiect prea important pentru ţară şi trebuie să continue

  „Odată pornit acest proiect el trebuie să funcţioneze pe principiul: „înainte, că înapoi podul e rupt!”. Nu cred că există drum de întoarcere”, a declarat deputatul PDL de Suceava, Ioan Balan

balan [800x600]


Vicepreşedintele PDL, deputatul sucevean Ioan Balan, consideră că în proiectul de fuziune dintre PDL şi PNL nu mai există cale de întoarcere, în acest sens el declarând că acest proiect este prea important şi trebuie să continue, deşi decizia ca denumirea formaţiunii rezultate să fie tot PNL a bulversat acest proces. „Nu mai există drum de întoarcere, poziţiile vor fi armonizate”, este de părere liderul organizaţiei municipale Suceava a PDL, adăugând că de azi, liderii PNL şi PDL trebuie să înceapă negocierile, având în vedere şi faptul că în Congresul PNL a fost ratificată decizia de fuziune. „Cred că de acum negocierile ar trebui să se desfăşoare la o masă rotundă, pentru că a trecut vremea discuţiilor purtate de o parte şi de alta a mesei”, a declarat Ioan Bălan. Menţionăm că el este cel care coordonează procesul de fuziune dintre cele două partide în judeţele Regiunii de Dezvoltare Nord – Est: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.
„Când vrei să construieşti, cred că e bine să te sfătuieşti şi cu partenerii înainte să iei hotărâri care ar putea să bulverseze proiectul de fuziune”, a ţinut totuşi să mai puncteze Ioan Balan, referindu-se la Congresul PNL unde, legat de proiectul de fuziune dintre cele două partide, a apărut o hotărâre care a bulversat acel proces, anume cea legată de viitorul nume al formaţiunii politice rezultate: PNL. „Lucruri sensibile, ca de exemplu păstrarea denumirii unui partid şi tot ce ţine de o singură parte, bătute în cuie prin decizie a Congresului, nu prea arată că cele două părţi negociază. Totuşi, mai cred că lucrurile pot fi armonizate pentru că proiectul de fuziune şi de constituire a unui puternic partid de dreapta în România este mult prea important”, a spus Ioan Balan, adăugând că proiectul fuziunii PNL – PDL are o miză extrem de importantă, nu atât pentru partid, cât pentru ţară. „Odată pornit acest proiect el trebuie să funcţioneze pe principiul: „înainte, că înapoi podul e rupt!”. Nu cred că există drum de întoarcere”, a mai spus deputatul PDL.
Pe de altă parte, el a ţinut să sublinieze faptul că noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, ar trebui să înţeleagă că în politica românească lucrurile se fac mai nuanţat. „Chiar dacă gândeşte nemţeşte, trăieşte în România şi în politica românească lucrurile trebuie tratate mai nuanţat”, a fost sfatul lui Ioan Bălan către Klaus Iohannis, după ce acesta a anunţat că PDL acceptă ca noua formaţiune politică să se numească PNL. (D.P.)

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …