Thursday , December 1 2022

Bălan consideră că, după un an de guvernare USL, "economia românească merge cu frâna trasă"

BALAN


Guvernul USL s-a dovedit lipsit de soluţii şi de imaginaţie, în opinia vicepreşedintelui PDL, deputatul sucevean Ioan Bălan, care a afirmat că oamenii sunt pe bună dreptate dezamăgiţi de primul an al guvernării USL. „Diferenţa dintre promisiuni şi fapte este mare şi creşte zi de zi. Protestele sociale din ultimele luni arată că USL începe să plătească preţul propriilor minciuni”, a declarat deputatul sucevean ioan Bălan
Din punctul de vedere al acestuia, situaţia economică din România este total nemulţumitoare, economia privată fiind împovărată cu impozite şi taxe, blocându-se iar mulţi antreprenori fsunt descurajaţi în a crea noi locuri de muncă. Dovada clară a acestui aspect este, din punctul de vedere al lui ioan Bălan, reducerea încasărilor bugetare din impozitul pe profit.
in opinia sa, numărul agenţilor economici care îşi reduc activitatea sau intră în insolvenţă este fiscalitatea în creştere generată de măsurile luate de Guvernul USL, deşi a promis contrariul.
„investiţiile bugetare au fost grav amputate, reducându-se mult şansele unei creşteri economice serioase în 2013 şi 2014. Economia românească merge cu frâna trasă, iar progresele ei – atâtea câte există – au loc în ciuda activităţii Guvernului, nu datorită Guvernului. Ne-am dori ca previziunile optimiste ale preşedintelui Traian Băsescu în raport cu economia să se adeverească. in 11 luni de zile, guvernarea USL ne-a dat însă mai multe motive de pesimism decât de optimism. Semnalele pozitive din economie, revenirea parţială a producţiei industriale sau a exporturilor sunt copleşite azi de o serie de evoluţii negative: creşterea şomajului, creşterea preţurilor, creşterea restanţelor la plata creditelor bancare, scăderea comerţului cu amănuntul, scăderea activităţii în construcţii, stagnarea salariului mediu”, a spus ioan Bălan. El a ţinut să menţioneze că toate acestea se întâmplă în condiţiile în care mediul privat trebuie să fie motorul de creştere pentru România.
„Guvernarea USL nu generează creştere economică, ci doar creşterea preţurilor şi a şomajului”, a concluzionat vicepreşedintele regional al PDL, deputatul de Suceava, ioan Bălan, la împlinirea unui an de guvernare USL.

Vezi si

Ioan Stan, de 1 Decembrie: Faptele noastre bune, realizările noastre, sunt cel mai înalt omagiu pe care îl putem aduce țării

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a transmis un mesaj în care arată că încărcătura …