Thursday , February 2 2023

Băişanu susţine că a plătit 900.000 de lei ca să rezolve o problemă cu Finanţele

baisanu [800x600]

  “Problema” ar fi apărut la firma care controlează televiziunea deţinută în acte de părinţii lui Băişanu, precum şi la o cafenea din incinta Mall-ului sucevean – controlată de un apropiat al său – în urma unui control al Fiscului.  Băişanu spune că ar fi plătit circa 200.000 de euro ca să stingă datoriile şi amenzile calculate de Fisc, dar din ultimele sale declaraţii de avere nu rezultă sub nicio formă de unde ar fi dispus liderul PNL Suceava de această sumă de bani 

Ultima gafă majoră a liderului judeţean al PNL Suceava, deputatul Stefan Alexandru Băişanu a comis-o la mijlocul lunii în curs, el recunoscând că a dat o sumă mare de bani pentru a “astupa” nişte probleme cu statul, în condiţiile în care din declaraţia sa de avere nu reiese nicidecum că ar dispune de aceşti bani.
Asaltat de nemulţumirile unor colegi de partid, Băişanu s-a apărat dar se pare că l-a luat, ca şi cu alte ocazii, gura pe dinainte. El a spus că în perioada în care PNL era la guvernare alături de PSD, el a fost „taxat” cu nouă miliarde de lei vechi, adică vreo 200.000 de euro. Conform ultimelor sale declaraţii de avere, nu rezultă de unde ar fi avut aceşti bani.
Totuşi, afirmaţia a făcut-o în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Suceava de duminică, 15 iunie 2014, discutând în contradictoriu cu un alt deputat liberal Constantin Galan. Discuţia a fost într-o sală plină iar neprietenii lui Băişanu l-au înregistrat în timp ce îi spunea lui Galan despre cum a dat vreo două sute de mii de euro ca să rezolve nişte probleme la Finanţe, cum că nu mai are alte surse de venit decât cele din indemnizaţia de parlamentar şi salariul său de cadru universitar, dar şi cum nu dispune de 70 de mii de euro pentru a oferi un concert sucevenilor, aşa cum a făcut-o deputatul PDL Ioan Bălan sau că sprijinul dat de PSD ca să ajungă deputat nu a fost doar pentru el, ci în egală măsură şi pentru Galan.
Stefan Băişanu nu a putut fi contactat iar în afară de deputatul Constantin Galan care a spus că nu îşi mai aduce aminte de afirmaţiile privitoare la plata a 900 de mii de lei la Finanţe, toate sursele din PNL contactate, ieri, au confirmat autenticitatea înregistrării şi a afirmaţiilor cum că ar fi fost făcute chiar la şedinţa Delegaţiei Permanente de duminică.
Totuşi, nu toţi liberalii care au fost contactaţi sunt siguri de veridicitatea afirmaţiilor lui Stefan Băişanu, unii fiind de părere că este o exagerare de-a acestuia care fie vrea să braveze, fie să se victimizeze şi să inducă ideea că nu are bani pentru că a fost şicanat până şi de foştii parteneri de guvernare. Pe de altă parte, surse din PNL susţin că într-adevăr ar fi vorba de un control care a fost făcut când la conducerea Ministerului Finanţelor era Daniel Chiţoiu, iar firma la care s-a referit şeful PNL Suceava că a trebuit să dea nouă sute de mii de lei a fost cea care ar avea un post de televiziune local, fidel lui Stefan Băişanu, iar de atunci liderul PNL ar fi lăsat să se înţeleagă, în partid, că situaţia sa nu mai este din cele mai bune financiar. (D.P.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …