Wednesday , November 30 2022

Băişanu crede ca-şi securizează fotoliul marginalizându-şi adversarii

baisanu


Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PNL, deputatul {tefan Alexandru Băişanu, a trecut la o amplă acţiune de securizare a scaunului, având în vedere perspectiva tot mai apropiată a unor alegeri la nivelul structurii de partid pe care o conduce. După ce şi-a luat şuturi din cât mai multe tabere politice cu putinţă, liderul judeţean al PNL Suceava a trecut la contraofensivă, asigurându-se mai întâi că nu deranjează pe şefii de la Bucureşti care încă îl mai protejează.
Din cei care sunt, totodată, cu pile la nivel central s-ar putea încadra şi un alt deputat al PNL Suceava, rădăuţeanul Constantin Galan. El a reuşit să se impună la alegerile interne din PNL Suceava contra celui care fusese ales deputat de Rădăuţi în 2008, Mircea Irimescu, şi a reuşit să îşi menţină şi locul fără să fie clătinat de jocurile de culise de la centru. Pe valul USL, a ajuns deputat destul de uşor iar după asta a pornit într-o acţiune amplă de consolidare pe plan intern. Nu a pregetat să se alăture echipei de zgomote anti-Băişanu şi nici echipei de geniu care mina şi încă mai minează terenul pe care calcă şeful PNL.
La un moment dat, Băişanu a reuşit să încheie un armistiţiu cu Galan, convingându-l probabil că “pacea” dă mai bine la imaginea partidului. ~ntre timp, pe fondul unor situaţii mai complicate, a unor jocuri de culise, Băişanu reuşeşte să profite şi îl împinge pe un om de afaceri din zona Rădăuţiului, Dan Mironiuc, să fie candidatul – surpriză la şefia PNL Rădăuţi. Galan a aflat prea târziu de mutare, timp în care deja unii veterani liberali rădăuţeni deja îl părăsiseră. A încercat o ultimă eschivă, în sensul de a amâna alegerile spre august, dar nu i-a mers. Rezultatul de la alegerile de duminică pentru conducerea organizaţiei municipale Rădăuţi a PNL a fost previzibil: Mironiuc este noul lider, devansându-l cu peste o sută de voturi pe Galan.
Miza cu privire la Rădăuţi este multiplă. Aşa cum am mai scris cu alte ocazii, vor fi de această dată organizaţii de cartier, ceea ce înseamnă un număr mai mare de delegaţi la alegerile din toamnă pentru şefia organizaţiei judeţene. O a doua miză este aceea că un om de afaceri care nu este parlamentar nu are atât de multă influenţă contra actualului şef de la judeţ cum ar avea un afacerist prosper care era deja deputat. O a treia miză este de a arăta pisica celor care fie l-au susţinut pe Galan, fie doar l-au asmuţit. Singura problemă mare pe care încă o mai are Băişanu la Rădăuţi este aceea că mulţi care au votat ca să scape de Galan ar fi în stare să voteze în toamnă pentru schimbarea conducerii judeţene şi chiar au în gând aşa ceva. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …